Άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του αλλά και της ζωής του αποκαλύπτει σ ο Νίκος Γκάλης σε συνέντευξή του στο People. Εξομολογείται μάλιστα ότι έγινε πιο υπεύθυνος ως άνθρωπος με τη γέννησή της κόρης του.

«Αυτό που φοβάμαι περισσότερο στη ζωή είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον. Από τη στιγμή που γεννήθηκε η κόρη μου, έγινα πολύ πιο υπεύθυνος» δηλώνει ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος χαρακτηρίζει την υγεία ως το μεγαλύτερο αγαθό.
«Το μεγαλύτερο αγαθό μας είναι η υγεία, διότι, εάν την έχεις, μπορείς να κυνηγήσεις και να αποκτήσεις όλα τα υπόλοιπα».

Στην ερώτηση τι ήταν αυτό που του προκάλεσε τη μεγαλύτερη θλίψη, απαντά ο θάνατος των γονιών του. «Τη μεγαλύτερη θλίψη μέχρι τώρα την έζησα όταν πέθαναν οι γονείς μου, αλλά από μικρός έχω μάθει να ελέγχω τα συναισθήματά μου και να μη φτάνω ποτέ στα άκρα, ούτε από χαρά ούτε από λύπη».

Ο Νίκος Γκάλης μιλά και για την εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του από τον Άρη: «Ομολογώ πως συγκινήθηκα πάρα πολύ και βούρκωσα πολλές φορές στις 7 Μαΐου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν μου ο Άρης και μάλιστα τα δάκρυα άρχισαν να μου φεύγουν προτού καν βγω στο γήπεδο, βλέποντας σκηνές από το παρελθόν κι ακούγοντας μια κουβέντα για τη μητέρα μου».

«Το μπάσκετ ήταν και παραμένει μια μεγάλη αγάπη. Όταν στα 22 χρόνια μου έμπαινα στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να δείξω ποιος είμαι και να κατακτήσω το αντικείμενό μου».

Εάν υπήρχε επόμενη μεγάλη στιγμή, o Νίκος Γκάλης «θα ήθελε αυτή να είναι ένας μαγικός τρόπος, με τον οποίο όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο θα ήταν υγιείς και ασφαλείς».

Και πλέον όπως δηλώνει έχει μάθει να ζει για την κάθε μέρα που ξημερώνει και όχι για την αιωνιότητα. «Τώρα πια απολαμβάνω τα μικρά, καθημερινά πράγματα» δηλώνει ενώ κάνει αναδρομή και στα παιδικά του χρόνια, όταν αγόρασε με τα πρώτα του λεφτά έπιπλα για τους γονείς του.

«Όταν ήμουν πιτσιρικάς και μου τελείωνε το χαρτζιλίκι, ζητούσα που και που δανεικά και βολευόμουν με διάφορους τρόπους. Με τα πρώτα λεφτά που απέκτησα από το μπάσκετ αγόρασα καινούρια έπιπλα για το σπίτι των γονιών μου στο Νιου Τζέρσεϊ».

Όσο για την πιο χρήσιμη συμβουλή που του έδωσε ο πατέρας του και την τηρεί πάντοτε είναι «προχώρα προς τα εμπρός και να μην κοιτάς πίσω».

Η πιο ωραία ανάμνηση από τα παιδικά του χρόνια είναι, όπως λέει οι κοπάνες που έκανε για να παίξει μπάσκετ, ενώ το μεγαλύτερο ελάττωμά του είναι ότι εμπιστεύεται εύκολα τους ανθρώπους και αυτό το έχει πληρώσει αρκετά.
Ο Νίκος Γκάλης δηλώνει επίσης ότι «στους ανθρώπους, εκτιμά την ειλικρίνεια και ότι μισεί την αχαριστία και το φθόνο», ενώ μιλώντας για τις γυναίκες τονίζει το εξής:

«Μια γυναίκα την κοιτάζω πρώτα από όλα στα μάτια, όπως κοίταζα και τους αντιπάλους μου στο γήπεδο. Στη σύντροφο της ζωής μου ψάχνω πρώτα την καλή ψυχή και μετά την ομορφιά».