Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα του ΣΔΟΕ επεκτείνεται τώρα και σε φαντασμαγορικές εκδηλώσεις με αστέρες της μουσικής σκηνής, τις οποίες διοργανώνουν φιλανθρωπικά και ευαγή ιδρύματα, έστω κι αν δεν ήταν παρόντες σε αυτές οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.

Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η συναυλία που έδωσε ο Σάκης Ρουβάς στην Κόρινθο στα τέλη Ιουλίου, καθώς οι πληροφορίες που έχει συλλέξει το ΣΔΟΕ δείχνουν πολλές ομοιότητες και συμπτώσεις με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου στην Κεφαλλονιά.

Και στην περίπτωση του Σάκη Ρουβά όπως και σε αυτή της Έλενας, οι καλλιτέχνες φαίνεται πως είναι οι μόνοι ουσιαστικά αμέτοχοι του κόλπου που έχει στηθεί με τα εισιτήρια καθώς οι ίδιοι δηλώνουν τις αμοιβές τους κανονικά και μάλιστα έχουν στην κατοχή τους τα προβλεπόμενα συμβόλαια.

Οι ελεγκτές εστιάζουν στην καταγραφή των εισιτηρίων και και την απόδοση ΦΠΑ, καθώς όπως δείχνουν οι έρευνες, οι μη κερδοσκοπικοί σύλλογοι γίνονται συχνά το όχημα της βιομηχανίας του θεάματος προκειμένου να μην εκδίδονται θεωρημένα φορολογικά στοιχεία και μπλοκ εισιτηρίων, να μην επιβάλλεται ΦΠΑ και να αντιμετωπίζονται «χαλαρά» από τις ΔΟΥ.

Στη συναυλία του Σάκη Ρουβά, κόπηκαν 7.000-8.000 εισιτήρια. Η τιμή εισόδου ήταν 20 ευρώ. Συνεπώς τα συνολικά έσοδα υπολογίζονται σε 150.000 ευρώ, καθώς υπήρχαν χορηγίες που κάλυπταν τα έξοδα της διοργάνωσης.

Μέσω βίντεο και καταθέσεων αλλά και έρευνας των στοιχείων που δηλώθηκαν και εκδόθηκαν στην Εφορία, τις εξουσιοδοτήσεις, τα συμβόλαια και τα ιδιωτικά συμφωνητικά που κατατέθηκαν στην Εφορία, τις παράλληλες δραστηριότητες και δαπάνες αλλά ακόμη και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών θα διευκρινιστεί η νομιμότητα των ενεργειών των εμπλεκόμενων ατόμων.

Πηγή:Πρώτο Θέμα