Έχει δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και στο Hong Kong Avenue of Stars. Οι σημαντικότερες ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστεί είναι οι: τριλογία «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ», «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες», «Οι Ιππότες της Σαγκάης», «Μαγικό Μενταγιόν», «Το Σμόκιν της Συμφοράς», «Ο Κινέζος θα Σφυρίξει Τρεις Φορές», «Χαμός στο Μπρονξ», «Supercop», «Supercop 2», «Mr. Nice Guy», «Γυαλιά Καρφιά στην Άπω Ανατολή», «Το Φίδι στα Νύχια του Αετού».
Προσφάτως, πρωταγωνίστησε στην οικογενειακή κωμωδία δράσης «Ο Κατάσκοπος της Διπλανής Πόρτας». Τα προαναφερθέντα στοιχεία αφορούν στον Τσάκι Τσαν, ο οποίος επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μέσα από τον ρόλο του στην ταινία «The Karate Kid», την οποία σκηνοθετεί ο Χάραλντ Ζουάρτ και η οποία θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Σεπτεμβρίου. Λίγη υπομονή, λοιπόν!

Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση του έργου ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος μέντορας, ένα πραγματικό σύμβολο και δεν υπήρχε ιδανικότερος υποψήφιος από τον Τσάκι Τσαν. Ο Τσαν ταυτίστηκε με την ιστορία γιατί, 30 χρόνια πριν, είχε βρεθεί ακριβώς στη θέση του νεαρού αγοριού, ερχόμενος για πρώτη φορά στην Αμερική: «είναι τρομακτικό όταν βρίσκεσαι σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα» θυμάται ο ηθοποιός. Με τη συμμετοχή του Τσαν, οι παραγωγοί μπορούσαν πια να εξελίξουν την ιστορία. Έτσι επέλεξαν ως τόπο γυρισμάτων την Κίνα, κι αυτό με τη σειρά του καθόρισε την πολεμική τέχνη που διέπει το έργο, το κουνγκ φου.

Η υπόθεση
Ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ (Τζέιντεν Σμιθ) θα μπορούσε να είναι το πιο δημοφιλές παιδί στο Ντιτρόιτ, όμως η καριέρα της μητέρας του (Ταράτζι Π. Χένσον) τους οδηγεί αναγκαστικά στην Κίνα. Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του Μέι Γινγκ, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο νταής του σχολείου, Τσενγκ, βάζει τον Ντρε στο μάτι. Στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε? Στη μοναχική ζωή του Ντρε μπαίνει όμως ο Κύριος Χαν (Τσάκι Τσαν), που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου και τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του. Ο Ντρε θα μάθει ότι το κουνγκ φου είναι πάνω απ’ όλα ωριμότητα και ψυχραιμία, κι έτσι τελικά θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του σε ένα πρωτάθλημα που αποδεικνύεται ο αγώνας της ζωής του.