«Η απώλεια του γιου μου ήταν καθοριστική για τη ζωή μου. Δεν ήταν μόνο ένας γιος, ήταν ένας φίλος, ένας σύντροφος. Ήμασταν δύο άνδρες που μιλούσαμε ως άνδρας προς άνδρα. Πονάνε όλα αυτά, αλλά δεν φοβάμαι τον πόνο».

Λόγια ενός πατέρα που «αιμορραγεί» ακόμα και σήμερα για την ξαφνική απώλεια του γιου του, λόγια του μεγάλου μας τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη που βίωσε τον πόνο και ένιωσε πώς είναι να χάνεις το παιδί σου! Η οικογένεια Καλογιάννη βυθίστηκε στο πένθος πριν από τέσσερα χρόνια. Εντελώς ξαφνικά συνέβη το μοιραίο, το οποίο συγκλόνισε τους πάντες. Ο μεγάλος ερμηνευτής από τότε δεν μίλησε ποτέ για την απώλεια του μονάκριβου γιου του. Την Κυριακή ο σπουδαίος ερμηνευτής ανοίγει την καρδιά του στην εκπομπή «Προσωπικά» και στην Έλενα Κατρίτση, ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων του. Αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά, αφού όπως λέει στη δημοσιογράφο: «Είσαι η πρώτη που μου ανοίγει την ψυχούλα».

Ακόμα, μιλά και για το μεγαλύτερο του φόβο, που δεν είναι άλλος από τον θάνατο. «Δεν μπορώ να βρω αρμονική σχέση με τον θάνατο. Με μισεί και τον μισώ. Γιατί θα μου στερήσει τον ήλιο, τη θάλασσα, τα βουνά, τις ωραίες γυναίκες. Πώς να στο πω; Δεν τον πάω, δεν τον γουστάρω». Ο μεγάλος καλλιτέχνης μιλά στην εκπομπή της ΝΕΤ «Προσωπικά» (που θα μεταδοθεί αυτή την Κυριακή, στις 4:00 το μεσημέρι) και για τη σύντροφό της ζωής του Ελένη, την οποία υπεραγαπά και είναι δίπλα του πάντα στις όμορφες, αλλά και στις άσχημες στιγμές της ζωής του. «Στη διάρκεια της ζωής μου γνώρισα αρκετές γυναίκες, Κάποτε η γυναίκα μου μου είπε: «Αντώνη, επειδή σε βλέπω και τυραννιέσαι, σε παρακαλώ πήγαινε και ζήσε μαζί της. Αν δεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις μαζί της, εγώ θα είμαι εδώ». Συνεχίζουμε τη ζωή μας παρέα. Την εκτιμώ και την αγαπώ απεριόριστα».

Σαράντα χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι ξετυλίγονται, με τον Αντώνη Καλογιάννη να μιλά για τη συνάντηση του με τον Μίκη Θεοδωράκη το 1966, όταν ο μεγάλος συνθέτης τον πήρε από το τσαγκάρικο που δούλευε και άλλαξε την πορεία της ζωής του! Από την Καισαριανή βρέθηκε στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της τότε Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής να ερμηνεύει υπό την καθοδήγηση του Μίκη Θεοδωράκη στίχους του Σικελιανού, του Ρίτσου και του Σεφέρη.

Πηγή: Espresso