Στο θέατρο «Παλλάς» πραγματοποιήθηκε μια λαμπερή εκδήλωση για την προβολή του ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία» στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τα 150 χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» από την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, από την ίδρυσή του το 1874, το Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», μέλος σήμερα της Luxury Collection, αποτελεί τη ναυαρχίδα της ελληνικής φιλοξενίας, γράφοντας, παράλληλα με την εξέλιξη της Αθήνας, τη δική του ιστορία διαχρονικής κομψότητας. 

Στο κατάμεστο «Παλλάς» πραγματοποιήθηκε γύρω στις 19.30 το απόγευμα η προβολή του ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία», που διήρκεσε σχεδόν 50 λεπτά και στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στο ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που γιορτάζει ενάμισι αιώνα λειτουργίας.

Ο Παύλος Τσίμας προλόγισε το ντοκιμαντέρ για τα 150 χρόνια λειτουργίας του εμβληματικού ξενοδοχείου, «Μεγάλη Βρεταννία», και στη σκηνή ανέβηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, για μιλησει για τη διαχρονική θέση του ξενοδοχείου ως κορυφαίου συμβόλου φιλοξενίας, που φωτίζει τις αθηναϊκές νύχτες και μέρες.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χώρο. Εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Άννα Μαρία με τον γιο της, Νικόλαο, η Μαρί Κωνσταντάτου με τον Γιάννη Κεντ, η Λίνα Δρούγκα με τον σύζυγό της, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, o Θοδωρής Παπαλουκάς με τη σύζυγό του, Βασιλική Τσεκούρα, η Μιμή Ντενίση με τον πρώην σύζυγό της, Σωτήρη Πολύζο, ο Μίνωας Μάτσας με τη σύζυγό του, Όλγα Κεφαλογιάννη, η Βίλλυ Θεοφάνους με τον σύζυγό της, Γιώργος Θεοφάνους, ο Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του, Δάφνη.

Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

 Μίνως Μάτσας-Όλγα Κεφαλογιάννη
Λίνα Μενδώνη
 Κώστας Σημίτης-Δάφνη Σημίτη
 Δημήτρης Αβραμόπουλος
 Ανδρέας Λοβέρδος

Στρώθηκε κόκκινο χαλί για τη λαμπερή δεξίωση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»

Μετά το τέλος της προβολής του ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία», που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο «Παλλάς», ακολούθησε λαμπερή δεξίωση στο ιστορικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ. Μάλιστα, στρώθηκε κόκκινο χαλί για τους καλεσμένους, που ένωνε το θέατρο «Παλλάς» με τη «Μεγάλη Βρεταννία» κατά μήκος της Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν ευκαιρία να ζήσουν red carpet στιγμές με τους υπεύθυνους του ιστορικού ξενοδοχείου να τους συνοδεύουν μέχρι την είσοδό του. Ο μπουφές ήταν πλούσιος με αστακό, σολωμό, καβούρι, χαβιάρι και κυδώνια. Η σαμπάνια έρεε άφθονη και όλο το σκηνικό ήταν αντάξιο της μεγάλης ιστορίας του εμβληματικού ξενοδοχείου, που έγινε όχι μόνο σύμβολο της Αθήνας αλλά και ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της Ευρώπης.

Στο ισόγειο της «Μεγάλης Βρεταννίας», όπου πραγματοποιήθηκε η λαμπερή δεξίωση, υπήρχε ζωντανή μουσική καθώς και επίδειξη μόδας. Ο στολισμός ήταν εντυπωσιακός και το κόκκινο χρώμα ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Χάρη στη διορατικότητα του Ευστάθιου Λάμψα, η ύπαρξη του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» δεν βοήθησε μόνο στην εισαγωγή δυτικών προτύπων στη νέα τότε κοινωνία των Αθηνών, αλλά έθεσε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ταξιδιωτικού ρεύματος υψηλού επιπέδου στη χώρα μας.