«Έχω κάνει δοκιμαστικά για παρουσίαση, αλλά μου φαντάζει δύσκολο. Εννοείται ότι πάω σε δοκιμαστικά για ρόλους, δεν είμαι ο George Clooney. Έχω κάνει διαφήμιση, τώρα μας ενόχλησε;», είπε με χιούμορ ο Μελέτης Ηλίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Ο γνωστός ηθοποιός έκανε και μια… έκκληση στον Γιώργο Λάνθιμο! «Γιώργο Λάνθιμε θέλω να σου αφήσω ένα βιογραφικό», είπε αστειευόμενος και συνέχισε: «Ο Γιώργος Λάνθιμος γιατί δεν παίρνει έναν Έλληνα ηθοποιό στις παραγωγές του; Έχει κάνει “παπάδες” τι να κάνουμε τώρα και μπράβο του».

Για τις επαναλήψεις της σειράς που είχε συμμετάσχει «Το σόι σου» σχολίασε: «Έχω νιώσει το άγχος για το αν θα μπορούσα να κάνω δραματικό ρόλο. Όταν βλέπω τις επαναλήψεις σκέφτομαι “ήμουν νιος και γέρασα”. Η γυναίκα μου νοσταλγεί “Το σόϊ σου”, γιατί τότε είχαμε τα μωρά μας μικρά».

Για τoν ρόλο του ως πατέρας, ο Μελέτης Ηλίας είπε: «Η κόρη μου είναι πια στην εφηβεία και δεν μου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχω το κινητό της, βέβαια της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πια.

Εννοείται ότι την ακολουθώ στα social media – και εκείνη και τον φίλο της. Είμαι πάρα πολύ ανοιχτός γιατί είναι μονόδρομος. Ένας γονιός ο οποίος θέλει να είναι κοντά στο παιδί του, μόνο έτσι μπορεί να είναι».

Όσο για το πώς αντιδρά στα αρνητικά σχόλια; «Μου έχουν γράψει: “μας έχει κουράσει και αυτός, έλα μωρέ τον σάχλα!”. Έχω απαντήσει σε σχόλιο που έλεγε: “τον βαρεθήκαμε τον Μελέτη καλύτερα να πάει σπίτι του’’».