«Σουρεαλιστικό όνειρο» χαρακτήρισε η Έμα Στόουν τις 11 υποψηφιότητες του Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στα φετινά Όσκαρ.

Η ταινία Έλληνα σκηνοθέτη «σάρωσε» στις υποψηφιότητες για Όσκαρ, αφού διεκδικεί 11 χρυσά αγαλματίδια, μόλις 2 λιγότερα από το Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν. Ο Έλληνας σκηνοθέτης διεκδικεί ξανά το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και η Έμα Στόουν είναι υποψήφια για το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου.

«Οι 11 υποψηφιότητες για το Poor Things είναι σαν ένα σουρεαλιστικό όνειρο. Είμαι πολύ ευγνώμων στην Ακαδημία που με συμπεριέλαβε και ως ηθοποιό και ως παραγωγό σε αυτήν την ομάδα εξαιρετικών υποψηφίων και για την αναγνώριση της ταινίας μας σε τόσες πολλές κατηγορίες.

Συγχαρητήρια στους Mark, Tony, Robbie, Holly, Blackfish, Nadia & Mark, Jerskin, Shona, James, Szusza, Andrew, Ed και τον καπετάνιο του πλοίου μας, Γιώργο Λάνθιμο για τις υποψηφιότητές τους, καθώς και την Searchlight Pictures και όλα αυτά μπροστά και πίσω από την κάμερα που έδωσε ζωή σε αυτή την ταινία

Η ομάδα των καλλιτεχνών που συνέβαλαν στο Poor Things τα έδωσε όλα και είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία να παίξω την Bella και να δω τον κόσμο μέσα από τα μάτια της. Μου έχει δείξει ότι η ζωή είναι πολύ περισσότερα από ζάχαρη και βία. Και στη Lily, την Carey, τη Sandra και την Annette. Είναι η μεγαλύτερη τιμή να βρίσκομαι στην παρέα σας» δήλωσε η Έμα Στόουν, μιλώντας στο Entertainment Weekly.

Το Poor Things είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Καλύτερου Μακιγιάζ, Καλύτερης Ενδυματολογίας, Καλύτερης Σκηνογραφίας και Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Η σχετική ανάρτηση του Newsbeast στο Instagram