Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την δημοσιογράφο Κατερίνα Νινιού έδωσε συνέντευξη ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τη μάστιγα των κινητών τηλεφώνων που χτυπάνε κατά τη διάρκεια παραστάσεων.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Αμπιγιέρ» στον θέατρο «Τζένη Καρέζη», ένα θέατρο που όπως είπε ο ηθοποιός είναι από τα ωραιότερα της Αθήνας.

«Δεν έχω πάρει μαζί μου κάποιο ρόλο. Όταν τελειώνει μία παράσταση τον αφήνεις, αν και μπορεί να τον κουβαλάς μέσα σου. Όταν είσαι πολύ άρρωστο,ς είναι δύσκολο να παίξεις στο θέατρο. Έχει τύχει να εξαναγκαστούμε να παίξουμε με 40 πυρετό και με ενέσεις. Είναι μαρτύριο και μάστιγα πλέον όταν χτυπάνε τα κινητά, έχω διακόψει παράσταση γι’ αυτό. Γενικά είμαι ήρεμος, αλλά αυτό μπορεί να με βγάλει από τα ρούχα μου», είπε αρχικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Στη συνέχεια ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη», στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με την Έλλη Τρίγγου και τον Βασίλη Μπισμπίκη, όταν σε μία παράσταση ακουγόταν παράλληλα και η συναυλία του Στέλιου Ρόκκου.

«Δεν είχαμε διακόψει τότε, αυτό ήταν ευθύνη τον διοργανωτών. Έβαλαν τα ηχεία απέναντι σε μεγάλη απόσταση. Ήταν απαράδεκτο να παίζεις τραγωδία και να μην ακούγεται η μουσική της παράστασης, αλλά η συναυλία. Καταστράφηκε η δουλειά», είπε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης τόνισε στη συνέχεια: «Η αυτολογοκρισία είναι μέρος της δουλειάς μου εδώ και πολλά χρονιά, δεν έχω θέμα με το political correct», ενώ αναφερόμενος στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τη λέξη «χοντρή», απάντησε: «Είναι στα όρια της φαιδρότητας αυτό, διαφωνώ. Τότε θα πρέπει να λογοκρίνουμε όλη την ποίηση από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Ο Σαίξπηρ θα μπορούσε να θεωρηθεί ρατσιστής και ο Ευρυπίδης μισογύνης».

Κλείνοντας, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είπε: «Η αποδοχή του ονόματος στους Άγαμους ήταν γενικά καλή. Τσακωνόμαστε στο χώρο, ειδικά όταν υπάρχουν περίεργα «εγώ» και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τα αυτονόητα. Η απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ήταν μέσα μου πολύ ιδιαίτερη, είχαμε μία ιδιαίτερη σχέση και μου έλειψε πολύ».

Τέλος, αποκάλυψε ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του στο θέατρο:

«Έτυχε δυο φορές να πάω στο νοσοκομείο γιατί ήμουν πολύ άρρωστος και δεν μπορούσα να παίξω, έπρεπε να ματαιώσω την παράσταση».