Έως και 75% της περιουσίας του, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσε να χάσει ο μεγιστάνας της κλωστοϋφαντουργίας Γκόταμ Σινάνια λόγω του διαζυγίου του με τη σύζυγό του Νοουάζ Μόντι.

Ο Γκόταμ Σινάνια και η Νοουάζ Μόντι είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μεγαλομέτοχοι της εισηγμένης στο χρηματιστήριο «Raymond Group», μιας από τις πιο γνωστές μάρκες υφασμάτων και μόδας στην Ινδία.

Η εν διαστάσει σύζυγος του βιομήχανου, που είναι γνωστός για την αγάπη του στα γιοτ, τα supercars και τα ιδιωτικά τζετ, δεν επιθυμεί να αρκεστεί σε λιγότερα, είπε στο BBC πηγή από το περιβάλλον της, διαψεύδοντας τις πληροφορίες πως το ζευγάρι έχει ξεκινήσει συνομιλίες για μια πιο «ρεαλιστική διευθέτηση».

Πηγές και από τις δύο πλευρές επιβεβαίωσαν πως το ποσοστό του 75% εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι. «Ενώπιον πολλών ανθρώπων–φίλων, διαμεσολαβητών και ορκωτών λογιστών – είπε (σ.σ. ο Γκόταμ Σινάνια) πως συμφωνεί στο 75%. Δεν υπάρχει επιστροφή», είπε μια πηγή, σημειώνοντας πως η κ. Μόντι επιμένει στη δημιουργία ενός αμετάκλητου καταπιστεύματος για την εξασφάλιση των δύο κορών τους.

«Οι περισσότερες εταιρείες δεν επιβιώνουν πέρα ​​από τρεις γενιές. Η Raymond είναι μια επιχείρηση πέμπτης γενιάς και η Νοουάζ επιθυμεί να έχουν μέλλον οι κόρες της», ανέφερε μια πηγή από το περιβάλλον της στο BBC. Αντίθετα, ο Γκόταμ Σινάνια φέρεται να επιθυμεί να δημιουργήσει ένα καταπίστευμα, στο οποίο, όμως, θα είναι ο μοναδικός διαχειριστής.

Ένα σημαντικός σύμμαχος της Νοουάζ Μόντι είναι ο πεθερός της, ο βετεράνος επιχειρηματίας Βιλαϊπάτ Σινάνια και πατέρας του Γκόταμ, ο οποίος έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τον γιο του πως τον πέταξε εκτός οίκου, αφήνοντάς τον με λιγοστά χρήματα, για να επιβιώσει. Πρόκειται για ισχυρισμούς που ο Γκόταμ Σινάνια έχει αρνηθεί, ωστόσο οι αποκαλύψεις του πατέρα του για τον χαρακτήρα του προκάλεσαν σάλο.

Όταν ρωτήθηκε εάν ενδεχομένως θα παρέμβει, για να βρεθεί μια λύση στην υπόθεση, ο Βιλαϊπάτ Σινάνια είπε: «Δεν έχω πρόβλημα να τον συναντήσω, αλλά εάν πω κάτι που δεν του αρέσει θα αρχίσει να ουρλιάζει και να με κακομεταχειρίζεται. Τα κάνει όλα αυτά, οπότε μάλλον θα προσπαθήσω να μείνω μακριά».

«Δεν έχω δουλειά. Είχε συμφωνήσει να μου δώσει κάποια μέρη της εταιρείας. Αλλά φυσικά έκανε πίσω. Χρειάζεται απλώς μερικά δευτερόλεπτα, για να αλλάξει μια συμφωνία που έχει κάνει. Δεν έχω τίποτα άλλο, του τα έδωσα όλα. Κατά λάθος έμεινα με κάποια χρήματα με τα οποία επιβιώνω σήμερα. Διαφορετικά θα ήμουν στο δρόμο. Θα χαιρόταν να με δει στο δρόμο. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Αν μπορεί να πετάξει τη γυναίκα του και τον πατέρα του με αυτόν τον τρόπο, δεν ξέρω τι άλλο είναι ικανός να κάνει», είπε.

Η σκληρή κόντρα μεταξύ του ζευγαριού ήρθε για πρώτη φορά στο φως, όταν ένα βίντεο της Νοουάζ Μόντι έγινε viral τον Νοέμβριο, οπότε και της απαγορεύτηκε η είσοδος σε ένα πάρτι της εταιρείας Diwali. Έκτοτε η κ. Μόντι έκανε πολλές φορές καταγγελίες για επιθέσεις εναντίον της ίδιας και της ανήλικης κόρης της από τον Γκόταμ Σινάνια, σε βάρος του οποίου έχουν κατατεθεί και αναφορές σε αστυνομικά τμήματα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει και πολλές συζητήσεις για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση στις ανώτερες τάξεις της ινδικής κοινωνίας. «Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μια παρέκκλιση σε ορισμένες από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Ινδία», δήλωσε η Σόμπχα Ντε, εξέχουσα συγγραφέας και κοινωνική σχολιάστρια. «Πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό στον εταιρικό κόσμο της Ινδίας».

Μιλώντας στο BBC, η Σόμπχα Ντε εμφανίζεται απαισιόδοξη για την εξέλιξη της υπόθεσης, δεδομένων των πλεονεκτημάτων, όπως είπε, που έχουν οι ισχυροί άνθρωποι. «Είναι εύκολο να φιμωθεί ο έλεγχος στην Ινδία», τόνισε και εξέφρασε την άποψη πως θα είναι ένας δύσκολος και εξαντλητικός αγώνας για την Νοουάζ Μόντι. «Μένει να φανεί πόσο ισχυρές είναι οι διαπραγματευτικές δυνάμεις της».