Η Μαρία Ιωαννίδου σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη εξέφρασε την άποψη πως «Το να είναι κανείς bi, είναι λάθος της φύσης γιατί δημιουργούνται προβλήματα» και πως: «Ένα παιδί που θα υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι, θα γίνει ομοφυλόφιλο».

Τις προκλητικές της δηλώσεις κλήθηκε να σχολιάσει ο YouTuber, Γιάννης Κατινάκης ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» του Open το πρωί της Τετάρτης (22/11).

«Την άκουσα (τη δήλωση) βγαλμένη από το 1823. Αυτά τα πράγματα είναι λίγο τραγελαφικά, είναι μία γραφική κατάσταση αυτές οι δηλώσεις», είπε αρχικά ο Γιάννης Κατινάκης και πρόσθεσε: «Κάποια πράγματα δεν είναι θέμα γνώμης, είναι θέμα γνώσης. Δεν μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε».

«Εγώ που είμαι ομοφυλόφιλος, μεγάλωσα με γκέι γονείς; Τι σχέση έχει η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου; Είναι κάτι που το φέρει από τη γέννησή του, είναι στο DNA του, μιλάμε για χρωμοσώματα. Είναι άσχετα πράγματα αυτά», επεσήμανε ο Γιάννης Κατινάκης.

«Γενικά εγώ είμαι πάρα πολύ υπέρ της άποψης ότι δεν θα ‘πρεπε να δίνεται βήμα σε τέτοιες απόψεις, γιατί μπορεί κάποια μάνα να είναι κοντά ηλικιακά με την κυρία Ιωαννίδου-Γερμανού και να λέει: “εγώ την έχω πρότυπο, μου αρέσουν αυτά που λέει”. Ενώ θα έπρεπε να δαιμονοποιούνται αυτές οι απόψεις και να μην γίνονται καν αποδεκτές», τονίζει χαρακτηριστικά ο YouTuber για τις δηλώσεις της ηθοποιού.

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη και τη δημοσιοποίηση της προσωπικής του ζωής, ο Γιάννης Κατινάκης ανέφερε: «Βλέπω μία οργή, αρνητικά σχόλια ανοιχτά σε γκέι άτομα στο ίντερνετ. Από την άλλη είναι θετικό που ενοχλεί, γιατί επιτέλους βλέπουμε ένα τέτοιο πρότυπο από ένα πρόσωπο που έχει θέση εξουσίας. Μέχρι τώρα όλοι οι άνθρωποι είχαν στο μυαλό τους ότι ο γκέι είναι περιθωριοποιημένος, δεν μπορεί να έχει δύναμη, να παίρνει αποφάσεις».