Η Αντζελίνα Τζολί τοποθετήθηκε για το Μεσανατολικό και κατέκρινε το Ισραήλ για τους συνεχείς βομβαρδισμούς στη Γάζα, τονίζοντας ότι «σκόπιμα βομβαρδίζεται παγιδευμένος πληθυσμός».

Σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram η ηθοποιός, ξεκαθάρισε ότι μόνο «το 40% των νεκρών είναι παιδιά» και όχι μέλη της Χαμάς, καθώς ο IDF αναφέρει ότι στόχος είναι να χτυπήσει την ένοπλη οργάνωση και όχι τους αμάχους.

Παράλληλα, ζητάει να αναλάβει πρωτοβουλίες η διεθνής κοινότητα για να επιβάλει κατάπαυση του πυρός, γιατί σε αντίθετη περίπτωση «θα είναι συνένοχη στο έγκλημα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

«Αυτός είναι ο σκόπιμος βομβαρδισμός ενός παγιδευμένου πληθυσμού που δεν έχει πού να διαφύγει. Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και γίνεται γρήγορα ομαδικός τάφος. Το 40% των νεκρών είναι αθώα παιδιά. Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται. Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί και με την ενεργή υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άμαχοι -παιδιά, γυναίκες, οικογένειες- τιμωρούνται συλλογικά και απανθρωποποιούνται, ενώ στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Αρνούμενοι να απαιτήσουν ανθρωπιστική εκεχειρία και εμποδίζοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να την επιβάλλει και στα δύο μέρη, οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα».