Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος μετά την εισαγγελική παρέμβαση. Ο δήμαρχος Βόλου μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε «ξαναχτύπησε» και επέμεινε στις απόψεις του ενώ έβαλε ξανά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δε θα επιτρέψω στα 64 μου χρόνια, ο κάθε Κασσελάκης να είναι πρότυπο για τα παιδιά μου. Οι δηλώσεις μου ήταν απάντηση σε αυτά που είπε και τίποτα άλλο. Θα αλλάξω τη λέξη π….δες σε γκέι. Εγώ είμαι απλός άνθρωπος και μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Μπορεί να μην αρέσει αλλά αυτός είμαι ρε παιδιά. Δεν εννοούσα τίποτα, αντίθετα λόγω του επαγγέλματός μου, έχω πολλούς φίλους και συνεργάτες τέτοιου σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δε θα γίνει πρότυπο των παιδιών μας ο κάθε Κασσελάκης. Να μην τρελαθούμε» είπε ο δήμαρχος Βόλου, μετά την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα προβλήθηκε, το πρωί της Τρίτης (10/10) στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega και στο τέλος της προβολής η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα τοποθετήθηκε λέγοντας: «Είναι παραλήρημα μίσους και μου φαίνεται σοκαριστικό πώς επιμένει ένας άνθρωπος μετά από αυτές τις αντιδράσεις, ότι δε θα κάνουμε πρότυπα έναν άνθρωπο σαν τον κύριο Κασσελάκη. Και όχι το μορφωτικό επίπεδο και τη συμπεριφορά του κύριου Κασσελάκη, αλλά τη σεξουαλική του ταυτότητα. Με σοκάρει, με σοκάρει αυτό. Ο κύριος Μπέος μάλλον δε ξέρει πως όταν η πόλη του υπέφερε, υπήρχαν πολλά παιδιά στις φιλανθρωπικές ομάδες που ήταν γκέι και έστελναν νερά στην πόλη του».

Η Δανάη Μπάρκα πρόσθεσε επίσης: «Αν θες να κοντραριστείς, κάντο, αλλά με άλλα μέσα. Όχι με τη σεξουαλική ταυτότητα, την εμφάνιση ή το χρώμα κάποιου. Είναι σοκαριστικό. Όταν μιλάς δημόσια, έχεις κι άλλη ευθύνη. Δεν μπορείς δημόσια. Μου έστειλαν ακόμα και χθες το βράδυ μηνύματα ότι η πόλη του Βόλου. Μπράβο. Αυτό είναι άλλο κι είναι άλλο ο ηγέτης ενός τόπου να βγαίνει και να δηλητηριάζει έτσι κάποιες ψυχές που μπορεί να μην μπορούν να φιλτράρουν αυτά που λέει».