Ο Κουβανός γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και ανάρρωσε αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία στην Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιστρέψει τον Ιανουάριο στη Σιέρα Λεόνε, για να συνεχίσει την αποστολή του.

«Θα επιστρέψω στις αρχές Ιανουαρίου» στη Σιέρα Λεόνε, είπε ο Φέλιξ Μπάες μιλώντας στην επίσημη κουβανική εφημερίδα Γκράνμα, σημειώνοντας ότι έχει αποθεραπευτεί πλήρως, τρεις εβδομάδες μετά την επιστροφή του στην Κούβα.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, σωματικά και ψυχολογικά, αυτήν την περίοδο ξεκουράζομαι μαζί με την οικογένειά μου», είπε ο 43χρονος γιατρός που στη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα εικονίζεται χαμογελαστός, αγκαλιά με τη σύζυγο και τον δίχρονο γιο του.

«Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, στηρίζουμε την απόφασή του» είπε στην εφημερίδα η σύζυγός του, Βάνια Φερέρ, η οποία είναι επίσης γιατρός.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα νικούσα την ασθένεια και προειδοποίησαν τους συντρόφους μου: μην ανησυχείτε, θα επιστρέψω», χαριτολόγησε ο γιατρός.

Ο Μπάες επέστρεψε στην Κούβα στις 6 Δεκεμβρίου, τρεις εβδομάδες αφού εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στη Σιέρα Λεόνε και μία εβδομάδα μετά το εξιτήριο που πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης όπου νοσηλεύτηκε. Ο Μπάες ήταν ένας απο τους 165 γιατρούς και νοσηλευτές που έχει στείλει η Αβάνα σε αυτή τη μικρή χώρα της δυτικής Αφρικής για να φροντίσουν τα θύματα της επιδημίας.