Ο όμιλος Leriva ανακοινώνει τη διάθεση του Flexofytol® στην ελληνική αγορά, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συμπλήρωμα διατροφής που υποστηρίζει την κινητικότητα των αρθρώσεων, των μυών και των τενόντων.

Με βάση ένα βιο-δραστικό εκχύλισμα κουρκουμά, το Flexofytol® έχει αναπτυχθεί από την Tilman -τον διεθνώς αναγνωρισμένο ειδικό στη φυτοθεραπεία- και συνιστάται για τη διατήρηση της ευκινησίας των αρθρώσεων, των μυών και των τενόντων, τη μείωση του πόνου των αρθρώσεων, την πρόληψη αλλά και τον περιορισμό της γήρανσης του χόνδρου. Η κουρκουμίνη, το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ένα πολύ ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της κουρκουμίνης περιορίζεται λόγω της χαμηλής βιοδιαθεσιμότητάς της, για αυτό και για την επίτευξη της βέλτιστης δράσης της, θα ήταν απαραίτητη η κατανάλωση πολύ μεγάλων ποσοτήτων κουρκουμά. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύνθεση του Flexofytol® βασίζεται στην τεχνολογία ενός υγρού μικρογαλακτώματος σε μαλακή κάψουλα, το οποίο διευκολύνει τη διέλευση μέσω του εντερικού φραγμού. Σε αντίθεση με τις άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται συχνά για τον πόνο στις αρθρώσεις, το Flexofytol® μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς επιπλοκές από το γαστρεντερικό.

Διατίθεται σε κουτί των 60, το οποίο περιέχει 4 καρτέλες των 15 καψακίων μαλακής ζελατίνης. Το Flexofytol® είναι ένα φυσικό προϊόν, χωρίς τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (non-GMO), χωρίς γνωστές ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με φαρμακευτικές αγωγές και έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για καθημερινή χρήση.