Δεν θα γίνει σε εγκύους το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό

Απαιτούνται νέες - ξεχωριστές κλινικές δοκιμές του Sputnik-V


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
19:09
22/09/2020
Δεν θα γίνει σε εγκύους το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό
1
loading

Προς το παρόν δεν θα γίνεται σε εγκύους το ρωσικό εμβόλιο, καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαιτούνται ξεχωριστές κλινικές δοκιμές, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το Sputnik-V, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο οι έγκυες να περνούν πιο ελαφρά τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες κατηγορίες ατόμων, καθώς -όπως είπε- ακόμη και σε άλλου ιούς όπως ο Ebola παρατηρήθηκε ότι οι έγκυες περνούν πιο ήπια την μόλυνση αυτή καθώς το ποσοστό των εγκύων που ανέρρωσαν είναι πολύ πιο υψηλό σε σχέση με άλλες κατηγορίες.

Ο ίδιος υπέθεσε ότι στις εγκύους εμφανίζονται οι εμβρυακοί αισθητήρες στα αντισώματα οι οποίοι έχουν μεγάλη ομοιότητα με το σταθερό τμήμα των αντισωμάτων.

«Και η συγκέντρωση αντισωμάτων στις εγκύους, στο αίμα και στα κύτταρα, σε σχέση με τις μη εγκύους είναι πολύ πιο υψηλή. Πιο υψηλή σχεδόν 10 φορές» , σημείωσε ο Γκίντσμπουργκ σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι για να επιβεβαιωθεί αυτή η θεωρία σε σχέση με την νόσο του κορονοϊού χρειάζονται ξεχωριστές κλινικές έρευνες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αρρωστεια

    Δε βρεθηκε καμία αλτρουιστρια αφελής εθελόντρια. Πόση υποκρισία πάντως, κανονικά έπρεπε να το δοκιμάσει ο κατασκευαστής του. Είναι σαν να λες έχω τρομερά γλυκά φάτε όλοι , αλλά εσύ να φοβάσαι να δοκιμάσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει