Αισιόδοξα είναι τα νέα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μιας και παρασκευάστηκε εμβόλιο, το οποίο φαίνεται ασφαλές και δείχνει να εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με το BBC.

Μελέτες που αφορούσαν περίπου 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο τους οδήγησε στην παραγωγή αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό.

Τα ευρήματα είναι πολύ ελπιδοφόρα, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μάθουμε αν αυτό είναι αρκετό για να προσφέρει προστασία και βρίσκονται σε εξέλιξη μεγαλύτερες δοκιμές.

Σύμφωνα με το BBC, η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Θετικά νέα από αντιιικό φάρμακο για τους ασθενείς με κορονοϊό

Τη σημαντική συμβολή του αντιικού φαρμάκου SNG001 στον περιορισμό των κινδύνων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς της COVID-19 ανακοίνωσε σήμερα η Synairgen Plc, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής επί περισσότερων των 100 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανακοίνωση εκτόξευσε την μετοχή της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κλινική δοκιμή κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε ιντερφερόνη βήτα έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν το σκεύασμα της Synairgen Plc είχαν κατά 79% χαμηλότερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν σοβαρή μορφή της νόσου σε σύγκριση με εκείνους που έπαιρναν placebo.

Οι ασθενείς που έλαβαν το SNG001 είχαν περισσότερες από τις διπλάσιες πιθανότητες να αναρρώσουν από την COVID-19 σε σχέση με όσους έλαβαν placebo.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε κανένας θάνατος μεταξύ των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο, ενώ αναφέρθηκαν τρεις θάνατοι στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο.

Η αναπνευστική δυσκολία αμβλύνθηκε επίσης σημαντικά στους ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η ιντερφερόνη βήτα είναι φυσική πρωτεΐνη, η οποία ρυθμίζει τις αντιιικές αντιδράσεις του οργανισμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.