Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ και «ωραιότερη γυναίκα του κόσμου για το 2013», Γκουίνεθ Πάλτροου, ορκίζεται στον κανόνα «τρώω αργά, χάνω κιλά».

Και απ’ ό,τι φαίνεται οι ειδικοί συμφωνούν μαζί της, καθώς απέδειξαν ότι όταν κανείς μασάει αργά την τροφή του, καταλήγει να τρώει λιγότερο… με αποτέλεσμα να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες… άρα να χάνει κιλά!

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Texas Christian University, που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, όταν κανείς τρώει αργά και μικρότερες μπουκιές, μετά από λίγη ώρα νιώθει λιγότερο πεινασμένος απ’ ό,τι αν «έπεφτε με τα μούτρα» στο φαγητό.

Όσοι μασάνε αργά την τροφή τους και πίνουν περισσότερα υγρά νιώθουν πιο γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Μετά από πειράματα οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε αργά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 88 θερμίδες λιγότερο από τους λαίμαργους, με τον αριθμό αυτό να πέφτει στις 58 θερμίδες παρακάτω για τους υπέρβαρους.

«Μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε το φαγητό μας, καταφέρνουμε να μειώσουμε σημαντικά τη συνολική πρόσληψη ενέργειας, αλλά αυτό ισχύει περισσότερο στους ανθρώπους με κανονικό βάρος και λιγότερο στους υπέρβαρους ή παχύσαρκους» ανέφερε στην εφημερίδα η καθηγήτρια Meena Shah.

Η ίδια πρόσθεσε ότι όσο αυξάνει κανείς την πρόσληψη υγρών (νερό) κατά τη διάρκεια ενός γεύματος που… απολαμβάνει με την ησυχία του, βοηθά επίσης στο να «γεμίσει» το στομάχι με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να αισθάνεται κανείς ότι έχει χορτάσει.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.