Οι Αρχές στην Ουχάν στην Κίνα γνωστοποίησαν ότι η ανακοίνωση του δήμου ότι θα επιτρέπεται στο εξής σε μη μόνιμους κατοίκους, σε στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών και άλλους να εγκαταλείπουν την πόλη υπό όρους, έγινε χωρίς να έχει ληφθεί άδεια και ανακαλείται.

Στην Ουχάν και στην επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, καταγράφονται τα περισσότερα από τα 77.000 κρούσματα της ασθένειας στην ηπειρωτική Κίνα, ανάμεσά τους περίπου 2.600 θανατηφόρα.

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκάλεσε ο κορονοϊός, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής (24.02) τους 2.592 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο αριθμός σηματοδοτεί επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη θνησιμότητα του COVID-19, καθώς χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 97 θάνατοι.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας έκανε επίσης λόγο για 409 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, στην συντριπτική πλειονότητά τους στη Χουμπέι, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον 77.150 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.