Με υπέρυθρα θερμόμετρα ελέγχουν στο «Ελ. Βενιζέλος» τους επιβάτες από την Κίνα για κοροναϊό

Δείτε τα βίντεο


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
17:02
05/02/2020
Με υπέρυθρα θερμόμετρα ελέγχουν στο «Ελ. Βενιζέλος» τους επιβάτες από την Κίνα για κοροναϊό
3
loading

Ο ΕΟΔΥ έχει λάβει μέτρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τον κοροναϊό, με τους επιβάτες από την Κίνα να ελέγχονται με ειδικά υπέρυθρα θερμόμετρα.

Οι επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα των αεροσκαφών, από την Κίνα ελέγχονται ένας - ένας στις πύλες εξόδου με τα υπέρυθρα θερμόμετρα, προκειμένου αν κάποιος εντοπιστεί με πυρετό να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να εξεταστεί και να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Ενδεικτικά είναι και τα βίντεο από τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, με τους σχετικούς ελέγχους.

Στα βίντεο διακρίνεται το ειδικά εξοπλισμένο προσωπικό να περνάει από έλεγχο τους επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα και έχουν φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα μέτρα του ΕΟΔΥ

Τα συγκεκριμένα μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, και περιλαμβάνουν:

 • Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.
 • Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
 • Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar L1

  Το ερώτημα είναι....Γιατί έρχονται ακόμα επιβάτες από την Κίνα;;!

 2. avatar Fanval

  Αφού ο ιος μεταδίδεται πριν εμφανιστουν τα συμπτωματα,τι νοημα εχει???

 3. avatar 4444

  ΨΕΥΤΕΣ [...] Ο.Κ ΕΛΕΧΟΥΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ ΗΛΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΛΕΞΕ [...] ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει