Εξαντλούνται τα αντιγριπικά εμβόλια στη Θεσσαλονίκη

Αναμένεται η δεύτερη παρτίδα


ΥΓΕΙΑ
10:54
17/10/2019
Εξαντλούνται τα αντιγριπικά εμβόλια στη Θεσσαλονίκη
5
loading

Πέρασε μία εβδομάδα από την έναρξη του εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη και ήδη η πρώτα παρτίδα των εμβολίων κοντεύει να εξαντληθεί.

«Αυτή τη στιγμή, σχεδόν μια εβδομάδα από την ημέρα που ξεκινήσαμε να εμβολιάζουμε, η πρώτη παρτίδα (αντιγριπικών) εμβολίων κοντεύει να εξαντληθεί στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

«Ο αντιγριπικός εμβολιασμός ήδη έχει ξεκινήσει πριν από τις 10 Οκτωβρίου, πάρα την καλοκαιρία και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Αυτή είναι η εμβολιαστική περίοδος» διευκρίνισε ο κ.Ευγενίδης.

«Η πρώτη δόση που παραλάβαμε ήταν περίπου 50.000 εμβόλια από τον συνεταιρισμό και 50.000 από τις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες. Ήδη ο μεγαλύτερος αριθμός έχει εξαντληθεί» ανέφερε.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος «δεν χρειάζεται ο κόσμος να ανησυχεί και να τρέχει από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εμβολιαστεί, διότι στα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να προμηθευτούμε τη δεύτερη παρτίδα».

Επίσης τόνισε ότι «αν κάποιος έχει ξεχαστεί ή δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο θα μπορεί να το κάνει και μετά τη συγκεκριμένη περίοδο για να προφυλαχθεί από τη γρίπη».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «τα εμβόλια είναι τριών ειδών και όλα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη περίπου 140.000 εμβόλια στον συνεταιρισμό και περίπου ο ίδιος αριθμός στις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από πέρυσι, αλλά ο αριθμός των εμβολίων δεν είναι ποτέ ικανοποιητικός, διότι κάθε χρόνο πρέπει να εμβολιάζονται περισσότεροι πολίτες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar αρρώστεια

  Παναγίτσα μου βάλε το χέρι σου, τελειώσαν τα εμβόλια και η γρίπη έξω θερίζει. Με τα κάρα μαζέυουν τους νεκρούς από τα πεζοδρόμια . Τι θα κάνουμε τώρα. Αιουτο!!!!

  1. avatar Χρήστος

   130 νεκροί από την γρίπη την προηγούμενη περίοδο.

 2. avatar Ό αντικονομας

  Ε ρε κονομες.

  1. avatar Χρήστος

   Γραφείο τελετών έχεις και λυπάσαιι για την μείωση της πελατείας σου;

   1. avatar Ο αντικονομας

    Αν ανοίξει η αγορά στα φάρμακα και πωλούνται και εκτός φαρμακείων όπως σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο θα βαράς μύγες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει