Τέλος οι ουρές για τους καρκινοπαθείς, 20 κλινικές θα δίνουν τα φάρμακά τους

Οι ασφαλισμένοι δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά


ΥΓΕΙΑ
10:12
04/09/2019
Τέλος οι ουρές για τους καρκινοπαθείς, 20 κλινικές θα δίνουν τα φάρμακά τους
6
loading

Τέλος μπαίνει από αύριο στις ουρές που σχημάτιζαν οι καρκινοπαθείς στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου 20 ιδιωτικές κλινικές της Αττικής έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να παραλαμβάνουν οι ίδιες αντί των ασθενών τους τα ογκολογικά σκευάσματα.

Οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς, την ημέρα που θα έχουν προγραμματισμένη χημειοθεραπεία, να πηγαίνουν απευθείας στην κλινική και να βρίσκουν εκεί τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία οι ασθενείς θα εξουσιοδοτούν έναν υπάλληλο της κάθε κλινικής ο οποίος θα παραλαμβάνει, σε εβδομαδιαία συχνότητα, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα για όσους ογκολογικούς ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπείες στην εκάστοτε κλινική.

Στα έγγραφα που υπέγραψαν οι δύο πλευρές υπάρχει η δικλίδα ασφαλείας και ενός δεύτερου υπαλλήλου, ενώ οι κλινικές έχουν δεσμευτεί και για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Σε πρώτη φάση, το μέτρο αυτό υλοποιείται για τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και για άλλες πόλεις.

Σημειώνεται ότι για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, το ετήσιο κόστος για φάρμακα καρκίνου στις ιδιωτικές κλινικές ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια ευρώ. Όταν λειτουργήσει πλήρως το μέτρο για όλες τις κλινικές, εκτιμάται ότι η αναμονή στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ θα μειωθεί κατά 50%.

Στόχος είναι να καλυφθούν σε επόμενο χρόνο και άλλοι ασθενείς πλην των ογκολογικών, όπως για παράδειγμα οι ασθενείς με αρθρίτιδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Ευχαριστούμε

  Για αυτό σας ψηφίσαμε, ο τσιπρας μόνο λεφτά σε καρανικες έδινε.

 2. avatar tzafar1

  Το μέτρο ισχύει για όλους τους καρκινοπαθείς ή μόνο για όσους παρακολουθούνται από τις συγκεκριμένες κλινικές;

 3. avatar karkinopathis

  Μόνο χειμιοθεραπειες ? Κάθε μήνα στέκομαι με τις ώρες στο εοπυυ για να παραλάβω την ένεση μου και τα φάρμακα μου.

 4. avatar Γιαννης Γιαννης

  Μπράβο σίγουρα , όσο για το ΣΥΡΙΖΑ Κλάιν Μάιν....

 5. avatar Ploigos

  Να είστε σίγουροι ότι και αυτό , όπως και τόσα άλλα , το είχαν σκεφτεί/αποφασίσει οι του ΤΣΥΡΙΖΑ αλλά να βρε παιδί μου τους πρόλαβαν και σ΄αυτό οι εκλογές.

 6. avatar apla leo

  Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ οταν γίνει αυτό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει