Εξωσωματική γονιμοποίηση «made in Greece»

Εκατοντάδες παιδιά από την Αυστραλία γεννήθηκαν στην Ελλάδα


ΥΓΕΙΑ
11:38
26/12/2012
Εξωσωματική γονιμοποίηση «made in Greece»
6
loading

Τουλάχιστον 600 παιδιά της Αυστραλίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης IVF που εφαρμόζει ο Ελληνοαυστραλός γιατρός Κώστας Πάντος στην Κλινική του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής «Γένεσις».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της SBS, ο ίδιος ο επιστήμονας με τις επιστημονικές επιτυχίες και καινοτομίες του οποίου ασχολείται συχνά τόσο ο αυστραλιανός όσο και ο διεθνής Tύπος.

Ο Δρ. Πάντος λέει πως πολλά από τα ζευγάρια από την Αυστραλία, τα οποία έρχονται στην Ελλάδα να πάρουν ξένο ωάριο από δότες αλλά και άλλα με το δικό τους γενετικό υλικό, έχουν κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στην Αυστραλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γυναίκας από τη Μελβούρνη που έκανε 40 προσπάθειες στην Αυστραλία και έμεινε έγκυος στην Ελλάδα με την πρώτη σε δίδυμα.

Ο Έλληνας επιστήμονας εξηγεί ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα για ξένο γενετικό υλικό, είναι γιατί στην Αυστραλία ο δότης πρέπει να είναι γνωστός και να έχει πρόσβαση στο αρχείο το παιδί, οπότε μόλις ενηλικιωθεί έχει το δικαίωμα να επιδιώξει να συναντήσει το βιολογικό του πατέρα ή μητέρα. Αυτό απωθεί πάρα πολλά ζευγάρια αλλά και δότες τη στιγμή που ξέρουν ότι κάποια μέρα θα χτυπήσει την πόρτα ένα παιδί και θα πει «μπαμπά» ή «μαμά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ekata1965

  ενώ,εδώ που είναι όλα χύμα , δεν μπορεί ένα παιδί να ανατρέξει σε οικογενοιακό ιατρικό ιστορικό και κάλιστα μπορεί να βρεθεί ζευγάρι με συγγενή πρώτου βαθμού,είναι όλα καλά

 2. avatar skygreenplus

  αν είναι όντος αλήθεια, μπράβο στον Ιατρό!

 3. avatar jtheo

  ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΔΟΤΡΙΕΣ ΩΑΡΙΩΝ, ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΠΤΕΡΟ
  ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ,ΡΩΤΗΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

  1. avatar KJ4576

   Το να πάρεις/δώσεις σπέρμα ή ωάριο δεν είναι παράνομο πουθενά.
   Ο δότης το παραχωρεί με την θέλησή του.
   Η τεχνική χρησιμοποιείται προκειμένου να τεκνοποιήσουν και ζευγάρια που είναι στείρα και δεν μπορούν να κάνουν με τον φυσιολογικό τρόπο παιδιά.
   Δεν είναι τίποτα κακό, μόνο που ίσως καμιά φορά δημιουργήσει περίεργες οικογενειακές καταστάσεις, όπως περιγράφεται στην τελευταία παράγραφο του άρθρου.
   Κατά τα άλλαείμαι υπέρ της εξωσωματικής γονιμοποίησης

   1. avatar amelia

    πιοιος εβαλε αρνητικη εδω?γιατι δεν ειστε υπερ της εξωσωματικης?επειδη καποιοι κανουν παιδια με την μια?ρια\
    για ρωτηστε αυτους που δε μπορουν!

    1. avatar KJ4576

     Βάζουν αρνητική γιατί ούτε που ξέρουν τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση, και νομίζουν ότι είναι κάτι που απειλεί το ανθρώπινο είδος...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει