Στο νοσοκομείο χρειάστηκε να μείνει ένας άνδρας από τη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος λιποθύμησε όταν έκανε το εμβόλιο της γρίπης. Αλλά αυτό που συνέβη μετά σίγουρα δεν το περίμενε.

Όταν ο Matt Gleason πήρε εξιτήριο, του ήρθε μαζί και ο λογαριασμός των νοσηλίων, ύψους… 4.692 δολαρίων, στον οποίο περιλαμβάνονταν 2.961 δολάρια για την εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σχεδόν χίλια δολάρια που ήταν το κόστος των εξετάσεων αίματος.

Η ασφαλιστική του εταιρεία κατάφερε να μειώσει το ποσό στα 3.711 δολάρια, αλλά επειδή, όπως γράφει η εφημερίδα New York Post, το συμβόλαιό του προέβλεπε αποζημίωση από τα 4.000 δολάρια και πάνω, και πάλι κλήθηκε να τα πληρώσει ο ίδιος.

«Είναι ένα ποσό που εκμηδενίζει τις αποταμιεύσεις μου» δηλώνει ο Gleason.

Μεταξύ άλλων, κλήθηκε να καταβάλλει 400 δολάρια για ηλεκτροκαρδιογράφημα, 348 δολάρια για ακτινογραφία θώρακα και 83 δολάρια για εξέταση ούρων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εντωμεταξύ, το εμβόλιο της γρίπης ήταν δωρεάν.

«Τα συμπτώματα που εμφάνισε ο κ. Gleason μπορεί να ήταν ενδεικτικά πολλών πραγμάτων- και κάποια μπορεί να ήταν μοιραία» σχολίασε από την πλευρά του το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του. Το τελικό ποσό διαμορφώθηκε συνυπολογίζοντας τη χρήση ασθενοφόρου και το ότι έγιναν διαγνωστικές εξετάσεις σε τρεις ή περισσότερες κλινικές.

Όπως περιγράφει ο Gleason, λίγα λεπτά μετά το εμβόλιο άρχισε να κάνει εμετό. Παρότι είχε ιστορικό λιποθυμιών, το προσωπικό του νοσοκομείου τον κράτησε για να σιγουρευτεί πως δεν πάθαινε καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική του εταιρεία, η ιατρική βοήθεια που δέχθηκε αντιστοιχεί σε χίλια δολάρια αλλά του χρέωσαν πολλά περισσότερα.