Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πράγματι ο μόνος τρόπος να αποκαταστήσετε μόνιμα και οριστικά την αραίωση μαλλιών που σας προβληματίζει. Ωστόσο, τρία είναι τα κριτήρια, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή (επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics, βραβευμένης ως η Καλύτερη Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών Παγκοσμίως για το 2016), που θα πρέπει να εξετάσει κάθε υποψήφιος πριν προχωρήσει σε επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών.

1. Η τεχνική

Ρωτήστε τον ειδικό για την μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που πρόκειται να εφαρμόσει. Η ελάχιστα επεμβατική τεχνική FUE είναι ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ιατρική για την αποκατάσταση της αραίωσης μαλλιών με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο, χωρίς να αφήνει σημάδια ή ουλές, καθώς εφαρμόζεται μεμονωμένη εμφύτευση τριχοθυλακίων χωρίς να απαιτείται τομή στη δότρια περιοχή του κεφαλιού. Αντίθετα,  η παλαιότερη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών, η αποκαλούμενη FUT ή STRIP, αφήνει πίσω της σημάδια και ουλές καθώς απαιτεί την λήψη μοσχεύματος από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής.

2. Η ιατρική ομάδα

Η εμπειρία και η εξειδίκευση της ιατρικής ομάδας που θα εκτελέσει την συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία ή την αποτυχία του αποτελέσματος. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια απαιτητική διαδικασία που αγγίζει τα όρια της μικροχειρουργικής. Απαιτεί επομένως την ανάλογη τεχνογνωσία και θα πρέπει να εκτελείται αποκλειστικά και μόνο από πλαστικούς χειρουργούς και εξειδικευμένους δερματολόγους με την ανάλογη – αποδεδειγμένη πάντα – εμπειρία.

3. Τα αποτελέσματα

Ζητήστε να δείτε αποτελέσματα προτού καταλήξετε στην κλινική που θα πραγματοποιήσετε την συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών. Ρωτήστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση. Ζητήστε να έρθετε σε επαφή με ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αντίστοιχη επέμβαση και δώστε έμφαση στην επιλογή μιας εγκριμένης κλινικής με απτά αποτελέσματα.

doct
Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός

Advanced Hair Clinics

Αθήνα: (+30) 210 6980451 Θεσσαλονίκη: (+30) 2310 224240 Πάτρα: (+30) 2610 226562 www.advancedhairclinics.gr info@advancedhairclinics