Η τριχόπτωση είναι μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ασθενείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την πλέον ασφαλή, αποτελεσματική και μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και αυτό γιατί η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μόνη θεραπεία που προσφέρει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα για μια ζωή, αρκεί βέβαια να εκτελείται από ειδικούς γιατρούς που διαθέτουν εμπειρία στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και κατάλληλη τεχνογνωσία.

Πως γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών;

Με τη μεταμόσχευση μαλλιών, υγιή τριχοθυλάκια που είναι γενετικά σχεδιασμένα να μην πέσουν ποτέ, εξάγονται από το πίσω μέρος του κεφαλιού και στη συνέχεια εμφυτεύονται στην περιοχή όπου υπάρχει αραίωση και πρόβλημα τριχόπτωσης. Το τελικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών ολοκληρώνεται περίπου σε 12 μήνες. Τα εμφυτευμένα τριχοθυλάκια αναπτύσσονται κανονικά εφ’ όρου ζωής, όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα μαλλιά.

Η εξέλιξη των τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιων

Με τις παροδοσιακές τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών FUE και FUT (strip) τα αποτελέσματα δυστυχώς δεν ήταν αξιόλογα. Αυτό συνετέλεσε ώστε αρκετοί να ταυτίσουν τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών με αισθητικά άσχημα και αφύσικα αποτελέσματα, με ουλές, ράμματα και νυστέρια. Όμως σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνογνωσίας και με την ανάπτυξη της τεχνικής άμεσης εμφύτευσης DHI, όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η μεταμόσχευση μαλλιών DHI, σε αντίθεση με παλιότερες μεθόδους, είναι ελάχιστα επεμβατική και ανώδυνη, ενώ προσφέρει 100% φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή! Σε αντίθεση με τις τεχνικές μεταμόσχευσης FUE και FUT που απαιτούσαν τη δημιουργία σχισμών ή τρυπών υποδοχής στη φαλακρή περιοχή για να τοποθετηθούν στην συνέχεια τριχοθυλάκια, η μεταμόσχευση μαλλιών DHI χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο και παντεταρισμένο εργαλείο, το DHI Implanter, με το οποίο ο γιατρός εμφυτεύει απευθείας τα τριχοθυλάκια στην πάσχουσα περιοχή. Το εργαλείο εμφύτευσης έχει πολύ μικρή διάμετρο (1χιλιοστό ή και μικρότερη) και δίνει στον γιατρό τον πλήρη έλεγχο για να τοποθετήσει κάθε τριχοθυλάκιο στο σωστό σημείο, βάθος, γωνία, – κάτι που ήταν αδύνατον, ή τουλάχιστον πολύ δύσκολο στο παρελθόν, με τη χρήση νυστεριού και μιας απλής λαβίδας.

mallia4
DHI Implanter: Ειδικά σχεδιασμένο και παντεταρισμένο εργαλείο εμφύτευσης από τη DHI
Το DHI Implanter και η μεταμόσχευση μαλλιών DHI κατάφερε να φέρει την εξέλιξη στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, επιτυγχάνοντας απόλυτα φυσικά αποτελέσματα κάθε φορά.

Τα στάδια της μεταμόσχευσης μαλλιών DHI

mallia2
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μεταμόσχευσης μαλλιών DHI
Το πρώτο στάδιο της μεταμόσχευσης μαλλιών DHI είναι η εξαγωγή. Ορισμένος αριθμός υγιών τριχοθυλακίων (θύλακες τριχών) που είναι γενετικά σχεδιασμένα να αναπτύσσονται εφ’ όρου ζωής και μην πέφτουν ποτέ, επιλέγονται προσεκτικά από το πίσω μέρος του κεφαλιού και εξάγονται ένα προς ένα με τη χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου εργαλείου, που έχει διάμετρο ενός χιλιοστού ή και μικρότερης. Τα εξαγμένα τριχοθυλάκια συλλέγονται μέσα σε ένα ειδικό υγρό διάλυμα και διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία που ενισχύουν την ανάπτυξη των τριχών όταν αυτά αργότερα εμφυτευθούν. Στα τριχοθυλάκια δεν γινεται καμία επεξεργασία ή διαχωρισμός ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφής τους. Στο τελικό και πιο σημαντικό στάδιο της συνεδρίας, τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται και πάλι ένα προς ένα με τη χρήση του DHI Implanter, απευθείας στην περιοχή που πάσχει από τριχόπτωση. Τα τριχοθυλάκια αρχίζουν να αναπτύσσονται στην περιοχή που εμφυτεύθηκαν διατηρώντας τον γενετικό σχεδιασμό τους να μην πέφτουν. Το πλήρες αποτέλεσμα και μέχρι να μεγαλώσουν τα τριχοθυλάκια που εμφυτεύθηκαν απαιτεί έναν περίπου χρόνο αναμονή μετά τη συνεδρία.

Η πιο απλή, εξελιγμένη μεταμόσχευση μαλλιών

mallia3
Φωτογραφίες πριν (αριστερά) και 8 μήνες μετά (δεξιά) από τη μεταμόσχευση μαλλιών DHI
  Η μεταμόσχευση μαλλιών DHI, ουσιαστικά αποτελεί την πιο απλή, εξελιγμένη και ανώδυνη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο. Η τεχνική αυτή έχει αναπτυχθεί από τη DHI, τον παγκόσμιο ηγέτη στις θεραπείες της τριχόπτωσης με τις ελληνικές ρίζες, και είναι η μόνη τεχνική μεταμόσχευσης που διδάσκεται σε δημόσια πανεπιστήμια. Η μεταμόσχευση μαλλιών DHI εκτελείτε απόκλειστικά από γιατρούς εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από τη London Hair Restoration Academy, τη μοναδική εξειδικευμένη ακαδημία στον κλάδο της αποκατάστασης του τριχωτού, και κάτω από αυστηρά πρωτοκόλλα τυποποίησης της ποιότητας που για πρώτη φορά εισήγαγε και εφάρμοσε στον κλάδο η DHI. Προς το παρόν, η μεταμόσχευση μαλλιών DHI είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα 57 κέντρα της DHI σε 27 χώρες στον κόσμο. Στην Ελλάδα η DHI διαθέτει 7 κέντρα. Η προσφάτως ανακαινισμένη DHI Αθήνας βρίσκεται στην Λεωφ. Βουλιαγμένης 30, Νέος Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας. Τηλεφωνικό κέντρο: 2109211630

Ποιoς μπορεί να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών DHI είναι κατάλληλη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες που υποφέρουν από τριχόπτωση. Παρόλα αυτά η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικά αίτια και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Για αυτόν τον λόγο πριν από κάθε θεραπεία είναι απαραίτητη η διάγνωση του τύπου αλωπεκίας (τριχόπτωσης) καθώς και η διερεύνηση άλλων παραγόντων, όπως οι ψυχολογικοί, οι μαθηματικοί και άλλοι. Η DHI σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης, το DSA, το οποίο εξετάζει κάθε περίπτωση ασθενούς ξεχωριστά πριν από τον καθορισμό του κατάλληλου πλάνου θεραπείας. Για να κάνετε κράτηση για τη δική σας διάγνωση τριχόπτωσης με το σύστημα DSA καλέστε στο 2109211630 ή επισκεφθείτε το www.dhi.gr