Ασήμαντη η κατανομή του πάχους στην εμφάνιση εγκεφαλικού

Νέα έρευνα ανατρέπει παλιά δεδομένα


ΥΓΕΙΑ
11:58
11/03/2011
Ασήμαντη η κατανομή του πάχους στην εμφάνιση εγκεφαλικού
loading

Μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει τα πορίσματα προηγούμενων μελετών ότι οι άνθρωποι που έχουν συσσωρευμένο λίπος στην μέση τους, με συνέπεια το σώμα τους να έχει σχήμα «μήλου», κινδυνεύουν πιο πολύ από έμφραγμα και εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους έχουν σωματότυπο «αχλαδιού» λόγω περισσότερου πάχους στους γοφούς και στα οπίσθια.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν μεν ότι η παχυσαρκία  αποτελεί σοβαρό παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, όμως διαπίστωσαν ότι τελικά δεν έχει σημασία η κατανομή του πάχους στο σώμα, όπως επίσης μικρή σημασία έχει με ποιο τρόπο μετριέται το πάχος.

Προηγούμενες έρευνες είχαν συμπεράνει ότι οι άνθρωποι με «κεντρική παχυσαρκία» (τα «μήλα»), που έχουν πιο πολύ πάχος γύρω από την μέση τους, αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο τριπλάσιο κίνδυνο εμφράγματος σε σχέση με όσους έχουν γενική παχυσαρκία. Η νέα μελέτη επισημαίνει ότι αν και το πάχος και το λίπος θα έπρεπε να παρακινήσουν τους ανθρώπους σε αλλαγές στο στιλ ζωής τους, τελικά οι καλύτεροι προγνωστικοί παράγοντες για ένα μελλοντικό έμφραγμα είναι το ύψος της πίεσης του αίματος, της χοληστερίνης και το ιστορικό διαβήτη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει