Διαστάσεις μάστιγας τείνουν να πάρουν οι φόλες στο Νεοχώρι Πρέβεζας, καθώς τα δηλητηριασμένα φαγητά βρίσκονται μέχρι και σε αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, όπως αναφέρει το atpreveza.gr, το τελευταίο διάστημα άγνωστοι προσπαθούν συστηματικά να δηλητηριάσουν με φόλες τα σκυλιά που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι πρόσφατα εντοπίζονταν φόλες σε πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους, ωστόσο τις τελευταίες μέρες η δράση των αγνώστων επεκτάθηκε και σε αυλές σπιτιών!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι κάτοικοι ο δράστης ή οι δράστες κινούνται πιθανότατα με μηχανάκι και ρίχνουν τα δηλητηριασμένα φαγητά σε διάφορα σημεία, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή των αδέσποτων και των κατοικίδιων ζώων αλλά και μικρών παιδιών τα οποία παίζουν ανυποψίαστα σε ανοιχτούς χώρους ή τις αυλές των σπιτιών τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δοκιμάσουν το δηλητηριασμένο δόλωμα.

Τα περιστατικά στο Νεοχώρι έρχονται να προστεθούν στα πρόσφατα περιστατικά με τον πυροβολισμό ενός σκύλου στη Νικόπολη και τον απαγχονισμό ενός σκύλου ΒΙΠΕ, εντείνοντας τον προβληματισμό όχι μόνο των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και των περισσότερων πολιτών.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές καθώς και η εισαγγελία της Πρέβεζας.