Αντιδράσεις προκαλεί η τροποποίηση στο νόμο που θέλει να θανατώνονται τα αδέσποτα. Μετά τις διαμαρτυρίες των φιλοζωικών οργανώσεων, τώρα και οι πολίτες σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν για να μην σκοτώνουν τα αδέσποτα, που, τις περισσότερες φορές, δεν ενοχλούν κανέναν…

Σε επιστολή της στο newsbeast.gr αναγνώστης καταγγέλλει την εν λόγω τροποποίηση και προτείνει λύσεις. «Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο είναι να γίνουν κυνοκομεία. Και όταν κάθε ιδιοκτήτης, στειρώσει το σκυλάκι του, όπως στα περισσότερα κράτη, δεν θα υπάρχουν τόσα αδέσποτα.

Επίσης, ενημερωτικές εκπομπές στα κανάλια θα επηρεάσουν σίγουρα τον πολίτη. Θέλει λίγη καλή διάθεση και ευαισθησία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ένας ακόμη αναγνώστης υποστηρίζει: «Αυτο το θέμα πρέπει σε κάθε πόλη να το αναλάβει η φιλοζωική σε συνεργασία με το δήμο. Στην Καβάλα την στείρωση των αδέσποτων την έχει αναλάβει η φιλοζωική!Ευρώπη μόνο στο νόμισμα είμαστε σε όλα τα άλλα είμαστε Ουγκάντα!».

Το newsbeast.gr ανοίγει το μεγάλο θέμα των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας. Μπορείτε να στείλετε τις απόψεις σας στο [email protected] ή να προβάλλετε τις δραστηριότητές σας σε ό,τι αφορά την προστασία των ζώων. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.