Συγκινητικό είναι το έργο που διεξάγουν φιλοζωικές οργανώσεις και πολίτες για να βοηθήσουν τα αδέσποτα, λένε οι περισσότεροι πολίτες. Και καταγγέλλουν με επιστολές τους στο newsbeast.gr την τροποποίηση του νόμου που ορίζει τη θανάτωσή τους.

Στα σχόλιά τους οι περισσότεροι αναγνώστες κάνουν λόγο για έλλειψη παιδείας και φιλοζωικής κουλτούρας.

Ακολουθεί ένα ακόμη σχόλιο αναγνώστη που καταδεικνύει τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Αυτό που λείπει από τη χώρα μας είναι η φιλοζωική κουλτούρα και η παιδεία που αφορά στα άλλα συναισθανόμενα όντα. Πληγώνομαι κάθε μέρα που βλέπω αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια, ταλαιπωρημένα, μόνα, αφημένα στην τύχη τους (η οποία είναι σίγουρα δυσοίωνη…). Βοηθάω όσο μπορώ, έχω το αυτοκίνητό μου γεμάτο φαγητό, πετσέτες, αντιπαρασιτικά, από το υστέρημά μου και ποτέ δεν τελειώνει το μαρτύριο που υφίστανται τα πλάσματα αυτά… Δεν ανήκω σε σωματείο ή σε φιλοζωική οργάνωση, απλά αγαπάω πολύ τα ζώα και σέβομαι το δικαίωμά τους στη ζωή. Αν εμείς δεν γίνουμε πιο υπεύθυνοι και δεν πάψουμε να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Πολλοί εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία, παλεύουν και το έργο που κάνουν είναι συγκινητικό! Αντί το κράτος να τους ορθώνει συνέχεια εμπόδια και να τους απαξιώνει, οφείλει να δημιουργήσει μαζί τους τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε όλα τα ζωάκια που ζουν στους δρόμους (και δεν φταίνε τα ίδια) να έχουν την ελπίδα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης και όχι την καταδίκη τους σε θάνατο, επειδή εμείς οι άνθρωποι “ενοχλούμαστε” από την παρουσία τους.

Δεν θα πάψω να αγωνίζομαι γι’ αυτά, να πονάω γι’ αυτά, να ανησυχώ γι’ αυτά! Δεν θα πάψω να είμαι άνθρωπος!».