Κατάφεραν να «αγγίξουν» σχεδόν το απόλυτο καθώς στις φετινές πανελλήνιες έπιασαν πάνω από 19.000 μόρια και έτσι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Οι αριστούχοι της χώρας μας δηλώνουν ευτυχισμένοι που τα κατάφεραν και αποκαλύπτουν τη «συνταγή» της επιτυχίας τους.

Μιλώντας για τη δύσκολη χρονιά που πέρασαν υπογραμμίζουν ότι χρειάζεται σαφώς διάβασμα αλλά και πρόγραμμα.

Η Ζωή Λουκά με 19.826 μόρια

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Ζωή Λουκά συγκέντρωσε 19.826 μόρια και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη των πρώτων. Η βαθμολογίες της «ζαλίζουν». «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. (…) Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Ο Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη με 19.710 μόρια

Για τα 19.710 μόρια που συγκέντρωσε στις πανελλήνιες εξετάσεις μίλησε ο αριστούχος Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε το πρωί της Παρασκευής (30/6) στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη διάβασε δύο μόλις ώρες την ημέρα αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Ο μαθητής που με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε εξασφάλισε την είσοδό του στη Νομική Θεσσαλονίκης είπε: «πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις».

«Δεν θα το έλεγα ότι είμαι σπασίκλας»

Στην παρατήρηση, δε, πως «δεν φαίνεσαι και πολύ σπασίκλας» ο Δημήτρης σχολίασε «δεν θα το έλεγα».

«Μου άρεσαν τα αρχαία πάρα πολύ» υπογράμμισε ενώ για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω αλλά σκέφτομαι να μείνω εδώ».

Εστιάζοντας στα επαγγελματικά του βήματα είπε ότι καταρχήν εξετάζει τη δικηγορία «αλλά σκέφτομαι και για ακαδημαϊκός» αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας του είναι δικηγόρος και η μητέρα του συμβολαιογράφος.

Κλείνοντας όπως πολύ καλές επιδόσεις στις πανελλαδικές πέτυχαν και οι φίλοι του οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στις επιστήμες υγείας.

Τα δίδυμα από τις Σέρρες που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια

Να θριαμβεύσουν στις φετινές πανελλήνιες κατάφεραν και δύο δίδυμα αδέρφια από τις Σέρρες. Η Δήμητρα Μπούσιου συγκέντρωσε 19.350 μόρια και ο Παναγιώτης Μπούσιος συγκέντρωσε 19.010 μόρια.

«Χρειάζεται μεθοδευμένο διάβασμα από την αρχή της χρονιάς και οργάνωση αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν πρέπει να υπάρχουν κενά» επεσήμανε στην Δήμητρα στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

«Οι πανελλαδικές χρειάζονται πρόγραμμα, διάβασμα και στήριξη από καθηγητές και οικογένεια» επεσήμανε ο Παναγιώτης από την πλευρά του.

Τα δύο αδέρφια προετοιμάστηκαν με μαθήματα στο φροντιστήριο, όπου πήγαιναν αμέσως μετά το σχολείο, με τον χρόνο να είναι περιορισμένος και το διάβασμα αρκετό. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Παναγιώτης φυσικά και έκαναν και τις εξόδους τους αλλά «με μέτρο».

Όσο για τις σχολές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, για την Δήμητρα είναι η Στρατιωτική Ιατρική, ενώ για τον Παναγιώτη, το Πολυτεχνείο.

H Iωάννα Σπίγγου βάζει πλώρη για την ιατρική με 19.600 μόρια

Η Ιωάννα Σπίγγου είναι η πρώτη των πρώτων στην Κέρκυρα μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Με 19,9 στη Φυσική, 20 στη Χημεία, 20 στη Βιολογία και 18,5 στην Έκθεση η Ιωάννα συγκέντρωσε 19.600 μόρια και βάζει πλώρη για την ιατρική, καθώς και οι δύο γονείς της ασκούν το ιατρικό επάγγελμα.

Η κοπέλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ επισημαίνει πως πως επρόκειτο για μια κουραστική χρονιά με πολύ διάβασμα και ευχαρίστησε το οικογενειακό της περιβάλλον για τη στήριξη, αλλά και τους καθηγητές της.