Τη συνταγή της επιτυχία που τον έκανε να συγκεντρώσει 19.710 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις αποκαλύπτει ο αριστούχος Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε διάβασε δύο μόλις ώρες την ημέρα αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (30/6) στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη ο μαθητής που με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε εξασφάλισε την είσοδό του στη Νομική Θεσσαλονίκης είπε: «πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις».

«Δεν θα το έλεγα ότι είμαι σπασίκλας»

Στην παρατήρηση, δε, πως «δεν φαίνεσαι και πολύ σπασίκλας» ο Δημήτρης σχολίασε «δεν θα το έλεγα».

«Μου άρεσαν τα αρχαία πάρα πολύ» υπογράμμισε ενώ για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω αλλά σκέφτομαι να μείνω εδώ».

Εστιάζοντας στα επαγγελματικά του βήματα είπε ότι καταρχήν εξετάζει τη δικηγορία «αλλά σκέφτομαι και για ακαδημαϊκός» αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας του είναι δικηγόρος και η μητέρα του συμβολαιογράφος.

Κλείνοντας όπως πολύ καλές επιδόσεις στις πανελλαδικές πέτυχαν και οι φίλοι του οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στις επιστήμες υγείας.