Αρνητικό είναι προς στιγμήν το υπουργείο Παιδείας στη χορήγηση επιδόματος θέσης ευθύνης στους υποδιευθυντές μονάδων μη τυπικής εκπαίδευσης που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέα Γενιάς καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το νόμο 4024/2011 προβλέπεται, μεταξύ των άλλων, επίδομα ευθύνης ύψους 150 ευρώ για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ασκούν καθήκοντα υποδιευθυντή στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους υποδιευθυντές Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων.

Αντίστοιχο επίδομα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές Ρεπούση και Τσούκαλης, δεν προβλέπεται για τους εκπαιδευτικούς που ασκούν ανάλογα καθήκοντα στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στα ΔΙΕΚ και στις νεοϊδρυθείσες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ανάλογο επίδομα θέσης ευθύνης με τις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προβλέπεται για τους Διευθυντές των πιο πάνω δομών που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ η παράλειψη αυτή είναι μη τεκμηριωμένη, συνιστά άνιση και άδικη μεταχείριση εις βάρος των υποδιευθυντών των συγκεκριμένων δομών και αντίκειται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Καλόγηρος Βασίλειος