Νέες αναθέσεις μαθημάτων στα ΕΠΑΛ

Τι ισχύει για την ανάθεση της Ιστορίας


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
18:03
01/11/2014
Νέες αναθέσεις μαθημάτων στα ΕΠΑΛ
loading

Χωρίς διαφορές σε σχέση με τα μαθήματα που διδάσκονται και στα Ενιαία Λύκεια ήταν οι αναθέσεις που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας για ορισμένα μαθήματα των ΕΠΑΛ μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ.

Ιστορία διδάσκουν ως Α ανάθεση φιλόλογοι και απόφοιτοι του τμήματος Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) ενώ ως Β ανάθεση έχουν το μάθημα κοινωνιολόγοι και απόφοιτοι πολιτικών – νομικών επιστημών. Παρατηρούμε ότι η Ιστορία δεν δόθηκε ως Β ανάθεση στους ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς όπως συνέβη και στα Ενιαία Λύκεια σε αντίθεση με τα Γυμνάσια. Να θυμίσουμε ότι το 2013-14 το μάθημα της Ιστορίας στα ΕΠΑΛ το είχαν ως Β ανάθεση και οι καθηγητές αγγλικής φιλολογίας.

Το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας για την Α τάξη των ΕΠΑΛ το έχουν Α ανάθεση οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι και απόφοιτοι νομικών – πολιτικών επιστήμων. Οι φιλόλογοι έχουν το μάθημα ως Β ανάθεση.

Όσον αφορά τη σειρά προτεραιότητας για το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ισχύουν τα ακόλουθα:

Α. Εκπαιδευτικοί κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό προσανατολισμό.
Β. Εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό προσανατολισμό.
Γ. Εκπαιδευτικοί που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού ειδίκευσης του Σ.Υ.Π. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Δ. Εκπαιδευτικοί κάτοχοι πιστοποιητικού ειδικού προγράμματος μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό προσανατολισμό του Υπουργείου Παιδείας χρονικής διάρκειας 1.000 ωρών.
Ε. Εκπαιδευτικοί κάτοχοι πιστοποιητικού ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό προσανατολισμό του Υπουργείου Παιδείας χρονικής διάρκειας 520 ωρών ή πιστοποιητικό προγράμματος κατάρτισης στην τεκμηρίωση πληροφοριακού υλικού Σ.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας χρονικής
διάρκειας 660 ωρών.
ΣΤ. Εκπαιδευτικοί που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού πεντάμηνου σεμιναρίου επιμόρφωσης στελεχών στον Σ.Ε.Π.
Ζ. Εκπαιδευτικοί που έχουν παρακολουθήσει ολιγοήμερα σεμινάρια Σ.Ε.Π.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει