Προσθήκη-νομοτεχνική βελτίωση για τα δυσπρόσιτα σχολεία κατατέθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα η νομοτεχνική βελτίωση έχει ως εξής:

Για το σχολικό έτος 2014-15, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ ή ΙΒ, αυτοδικαίως εντάσσονται:

1. Στην κατηγορία Θ σε περίπτωση που η πλησιέστερη μονάδα δευτεροβάθμιας ανήκει στην κατηγορία ΙΑ

2. Στην κατηγορία Ι σε περίπτωση που η πλησιέστερη μονάδα δευτεροβάθμιας ανήκει στην κατηγορία ΙΒ

Η πιο πάνω ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα αν ένα Γυμνάσιο σε μια περιοχή ανήκει στην κατηγορία ΙΑ και το δημοτικό σχολείο της περιοχής ανήκει για παράδειγμα στην κατηγορία Ζ αυτοδικαίως το δημοτικό σχολείο εντάσσεται στα δυσπρόσιτα κατηγορίας Θ με διπλή μοριοδότηση για τους πίνακες του νόμου 3848.

Επίσης να αναφέρουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία προστέθηκε στα σχολεία με διπλά μόρια το νηπιαγωγείο Αγαθονησίου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσων το οποίο εκ παραδρομής δεν είχε συμπεριληφθεί. Το εν λόγω σχολείο εντάσσεται στην κατηγορία μοριοδότησης Ι.