Είκοσι χρόνια επιτυχούς λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέροντας πάνω από 400 προγράμματα στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 40 στην αγγλική γλώσσα, με περισσότερους από 100 Καθηγητές του Ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους και με περισσότερους από 90.000 εκπαιδευόμενους και απόφοιτους. Το υψηλό επίπεδο των επιμορφωτικών προγραμμάτων διασφαλίζεται τόσο από το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας όσο και από την υιοθέτηση των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, μεθόδων και εργαλείων.

Η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας Covid-19 αλλά και οι απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς εργασίας που μεταβάλλονται με ταχύτατους ρυθμούς ήταν το εφαλτήριο για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς προγραμμάτων που εξετάζει την οικονομική κρίση και την ανάκαμψη στην μετά Covid-19 εποχή όπως αναφέρει, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος των προγραμμάτων Καθηγητής Οικονομικών Π.Ε Πετράκης. Τα προγράμματα της συγκεκριμένης κατεύθυνσης καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα  γνώσεων και ανάλυσης σε θέματα χειρισμού των συνθηκών αβεβαιότητας  στις επιχειρηματικές αποφάσεις.  Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην  πανδημία του Κορονοϊού, στις τελευταίες εξελίξεις της μεγάλης ύφεσης του 2020, στις τεχνολογικές μεταβολές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, σε  θέματα κατανόησης και αξιολόγησης των μεταβολών στην αγορά εργασίας και στο παραγωγικό πρότυπο με εμβάθυνση στις ιδιαίτερες επιδράσεις του  Covid-19. Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://elearningekpa.gr/categories/oikonomiki-krisi-kai-anakampsi-meta-ton-covid-19

Π.Ε. Πετράκης, Καθηγητής Οικονομικών ΕΚΠΑ

Πέρα από τα παραπάνω προγράμματα στο E-Learning του ΕΚΠΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα κατευθύνσεων που περιλαμβάνει από προγράμματα για παιδαγωγικά και ψυχολογία μέχρι marketing και τουριστικά. Σύμφωνα με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο Π.Ε. Πετράκη, στόχος είναι τα προγράμματα που προσφέρονται να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας και να εφοδιάζουν τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον που γίνεται ολοένα πιο ψηφιακό και διεθνοποιημένο κρίνεται αναγκαία η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσονται συνεχώς νέα προγράμματα επιμόρφωσης που  συνδέονται με τα επαγγέλματα αιχμής και την υποστήριξη των μεταβολών στο παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια, καθώς επίσης και προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια προγράμματα, όπως: Data Analyst, Digital Business Transformation, Artificial Intelligence and Machine Learning Specialist in Financial Services, Digital Marketing, Digital Education, Κυβερνοέγκλημα και Κυβερνοασφάλεια, Εγκαταστάσεις Έξυπνων Κτιρίων (Smart Buildings), Alternative Investments, Επιχειρηματική Διοίκηση και Νέες Τάσεις στην Ελληνική και στην Παγκόσμια Οικονομία την Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, κ.ά. 

Τα προγράμματα που προσφέρονται στο E-Learning του ΕΚΠΑ:

  • Απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας, οι οποίοι επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους (upskilling) και να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας.
  • Είναι δομημένα κατάλληλα, ώστε να είναι φιλικά προς τον χρήστη.
  • Προσφέρουν αυτονομία, καθώς δεν απαιτούν τη φυσική παρουσία σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
  • Παρέχουν πλήρη εκπαιδευτική υποστήριξη, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τον εκπαιδευτή, μέσω ενσωματωμένου στην πλατφόρμα συστήματος επικοινωνίας, για την άμεση επίλυση αποριών.
  • Περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, βίντεο με διαλέξεις καθηγητών, λογισμικές εφαρμογέςlive streaming συναντήσεις, αλλά και virtual reality τεχνικές. Σε ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να υπάρχουν και δια ζώσης συναντήσεις.
  • Οδηγούν σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, με τη σφραγίδα του αρχαιότερου πανεπιστημίου στη χώρα. Επιπλέον, σε όλα τα προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.