Τη χρήση νομικών και συνδικαλιστικών μέσων για τη δημοσιοποίηση των μορίων των μετατάξεων όπως και την υπεράσπιση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών της γαλλικής γλώσσας με το σεβασμό στο δικαίωμα της διδασκαλίας μαθημάτων σε πρώτη και δεύτερη ανάθεση αποφάσισε μεταξύ των άλλων στην Τακτική Γενική Συνέλευση ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας (APFFU GRECE).

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς ΠΕ05 και την εκπαίδευση γενικότερα.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

– Να χρησιμοποιηθούν όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα ώστε να δημοσιοποιηθούν τα μόρια των μετατάξεων και να μην εξισωθούν τα μόρια των μεταταχθέντων με αυτά των ήδη υπηρετούντων κλάδων στην Πρωτοβάθμια.

– Τη συνεργασία και συμπαράταξη με τους συνδικαλιστικούς φορείς (ΔΟΕ, Συλλόγους Δασκάλων) καθώς και τους αντίστοιχους επιστημονικούς των ειδικοτήτων που μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ώστε να ιδρυθούν άμεσα οργανικές θέσεις.

– Να διεκδικήσει με κάθε μέσο τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας σε όλα τα σχολεία και την άμεση κάλυψη των κενών γαλλικής με την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών.

– Την υπεράσπιση και με νομικά μέσα των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ05 στα σχολεία με το σεβασμό στο δικαίωμα της διδασκαλίας μαθημάτων σε πρώτη και δεύτερη ανάθεση.

– Να επιδιωχθεί άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και του Ι.Ε.Π. για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και μαθήτριες η ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική.

– Να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα νομικά και συνδικαλιστικά για την ικανοποίηση των αιτημάτων αιχμής όπως αυτά καταγράφονται στο σχετικό υπόμνημα προς το Υπουργείο ΠΑΙ.Θ.

Τέλος η Γενική Συνέλευση καλεί όλους τους συναδέλφους ΠΕ05 της χώρας να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και των τοπικών ΕΛΜΕ και Συλλόγων Δασκάλων και Εργαζομένων στα Κέντρα ξένων γλωσσών για την αλλαγή της ακολουθούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής προς όφελος των μαθητών και μαθητριών και την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.