Εισαγωγή άνευ εξετάσεων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ για τα υιοθετηθέντα τέκνα της Βουλής

Πρόκειται για τέκνα πεσόντων στρατιωτικών και στελεχών σωμάτων ασφαλείας


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:01
09/12/2013
Εισαγωγή άνευ εξετάσεων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ για τα υιοθετηθέντα τέκνα της Βουλής
4
loading

Τα υιοθετηθέντα από τη Βουλή ανήλικα τέκνα εισάγονται σε όποια σχολή ή τμήμα επιθυμούν καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων. Ωφελούμενα είναι τα ανήλικα τέκνα στρατιωτικών ή στελεχών των σωμάτων ασφαλείας πεσόντων κατά την ώρα του καθήκοντος που έχουν υιοθετηθεί από τη Βουλή.

Το πιο πάνω αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στις γραμματείες των ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και το περιεχόμενό του παρουσιάζεται ακολούθως:

Σας γνωρίζουμε ότι ι με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν.3763/2009 (ΦΕΚ 80 τ. Α’), όπως αυτό συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παρ. 29 του άρθρου 39 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 τ. όλα τα υιοθετηθέντα από την Βουλή των Ελλήνων ανήλικα τέκνα στρατιωτικών ή στελεχών των σωμάτων ασφαλείας πεσόντων κατά την ώρα του καθήκοντος, εισάγονται σε Σχολή ή Τμήμα προτίμησής τους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.

Όσοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη συγκεκριμένη διαδικασία, μπορούν να προσέλθουν την περίοδο εγγραφών στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος που επιθυμούν να εγγραφούν υποβάλλοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση-Δήλωση επιθυμίας εγγραφής
2. Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου
3. Επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας
4. Αποδεικτικό από τη Βουλή των Ελλήνων που να πιστοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος ανήκει στα υιοθετηθέντα από τη Βουλή των Ελλήνων ανήλικα τέκνα στρατιωτικών ή στελεχών των σωμάτων ασφαλείας πεσόντων κατά την ώρα του καθήκοντος και
5. Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι α) δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή β) είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και θα προσκομίσει τη βεβαίωση διαγραφής από την εν λόγω σχολή προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Anarxikos

  Η απόλυτη ξεφτίλα.[...]!

 2. avatar George Bourekas

  Ξεφτιλα

  1. avatar JT

   ποιο ειναι ρε ξεφτιλα;

 3. avatar Γκιοζης Καρας

  Δλδ ενας ορφανος που εχει ολες τις ικανοτητες
  δεν θα μπορει..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει