Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ

Δύο νέες 24ωρες απεργίες κηρύχθηκαν για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
16:58
26/11/2013
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ
loading

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κήρυξαν, δύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη.

Παράλληλα συστήνουν επιτροπή διαλόγου, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση προς όφελος των φοιτητών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο Τετάρτη, και από πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου, η οποία αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».

Σε εξέλιξη είναι, τέλος, η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρόταση του προεδρείου του συλλόγου είναι η κήρυξη 24ωρης απεργίας και η συγκρότηση επιτροπής διαλόγου. Μεγάλο μέρος των μελών, ωστόσο, εκφράζει την αντίθεσή του υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος εάν δεν ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σε εξέλιξη είναι και η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων, το οποίο στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει