Το πώς κατάφεραν να σώσουν το 4χρονο παιδί που βρήκαν κλειδωμένο σε αυτοκίνητο έξω από σούπερ μάρκετ στο Μεσολόγγι περιέγραψαν το πρωί της Πέμπτης (10/8) οι δύο αστυνομικοί. Εξηγώντας ότι βρήκαν το κοριτσάκι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση υπογράμμισαν ότι έσπασαν το τζάμι και του έριξαν νερό.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ant1 «Καλοκαίρι Μαζί» οι αστυνομικοί Δημήτρης Τσήλιος και Παντελής Καρδάκας που συγκίνησαν επεσήμαναν: «Ήμασταν σε περιπολία με τις μηχανές το απόγευμα της Τρίτης και πήραμε σήμα ότι σε σούπερ μάρκετ υπάρχει παιδί σε όχημα κλειδωμένο. Σε ένα λεπτό φτάσαμε στο σημείο και διαπιστώσαμε ότι ένα κλειδωμένο με συναγερμό αυτοκίνητο και φιμέ τζάμια υπάρχει παιδί δεμένο σε καθισματάκι, ιδρωμένο και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Εκείνη την έξω είχε 35 βαθμούς Κελσίου και μέσα στο αυτοκίνητο τουλάχιστον 40».

«Αμέσως σπάσαμε το τζάμι και απεγκλωβίσαμε το παιδάκι. Του ρίξαμε νερό και αμέσως με περιπολικά το μεταφέραμε στο νοσοκομείο. Ο πατέρας ήταν στο σούπερ μάρκετ και όταν βγήκε μας είπε ότι δεν θυμόταν ότι είχε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο» επεσήμανε.