Ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Σιάο Τζουντσένγκ επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και έκανε δωρεάν 100.000 δολαρίων εκ μέρους του κινεζικού Ε.Σ.

Σε ανάρτηση που έκανε η οργάνωση στο Facebook, σημείωσε τα εξής:

«Σήμερα, ο Κινέζος Πρέσβης στην Αθήνα, Σιάο Τζουντσένγκ, επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. προκειμένου να παραδώσει, εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, χρηματική επιταγή αξίας 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τα οποία θα ενισχύσουν άμεσα τους πυρόπληκτους όλης της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη για την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης της Κίνας προς τον Ε.Ε.Σ, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν άμεσα εξ’ ολοκλήρου προς όφελος των ευάλωτων συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας».

Η κυβέρνηση της Κίνας προσέφερε 100.000 δολάρια στον Ε.Ε.Σ. προς ενίσχυση των πυρόπληκτων

Σήμερα, ο Κινέζος Πρέσβης στην Αθήνα, Σιάο Τζουντσένγκ, επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. προκειμένου να παραδώσει, εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, χρηματική επιταγή αξίας 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τα οποία θα ενισχύσουν άμεσα τους πυρόπληκτους όλης της χώρας. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη για την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης της Κίνας προς τον Ε.Ε.Σ, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν άμεσα εξ' ολοκλήρου προς όφελος των ευάλωτων συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας. #hellenicredcross #redcross#ifrc #icrc #πυρκαγιές #φωτιές#ΕλληνικόςΕρυθρόςΣταυρός #wildfires #fires #εθελοντές

Posted by Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross on Friday, August 4, 2023

Επίσης, σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα αναφέρει: Σήμερα ο πρέσβης Σιάο παρέδωσε εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού Κίνας δωρεά ύψους 100.000 δολ. στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα. Η φιλία που συνδέει τις δύο χώρες και τους λαούς μας είναι δυνατή: ο καλός φίλος στην ανάγκη φαίνεται».

Κατά την τελετή παράδοσης, ο Κινέζος πρέσβης τόνισε πως μια παραδοσιακή φιλία ενώνει την Κίνα και την Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «ηρωική θυσία των δύο πιλότων κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, εκφράζοντας τη θλίψη της κινέζικης κυβέρνησης και του λαού της Κίνας για τα θύματα των πυρκαγιών και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Επίσης, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες και εξέφρασε τον μεγάλο σεβασμό του προς όλους όσοι εργάζονται σκληρά και ανταποκρίνονται στις καταστροφές.