Στο Σύνταγμα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από διάφορες οργανώσεις -κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μέχρι στιγμής- με αφορμή τις πρόσφατες φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση προς τα Προπύλαια, ενώ αναμένεται μετά να αποχωρήσουν.

Μάλιστα, ο Συντονισμός Αριστερών Ριζοσπαστικών Αντικαπιταλιστικών Κινήσεων δήμων και περιφερειών εξέδωσε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Με τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Αττικής και όλης της χώρας βιώνουμε και φέτος τις καταστροφικές συνέπειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής που υπηρετεί. Οι φωτιές αφήνουν πίσω τους καταστροφές κατοικιών, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων, καμένα ζώα, κατεστραμμένα οικοσυστήματα…. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να προβάλλεται ως εξωγενές φυσικό φαινόμενο και να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να κρύψει τις πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τη λειτουργία του καπιταλισμού και οδηγούν στην επιταχυνόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος και του κλίματος!».

Ακολουθούν φωτογραφίες του Newsbeast: