Το πρώτο gay ραντεβού παρουσιάστηκε στο First Dates του Star Channel το βράδυ της Δευτέρας (18/06) και προκάλεσε την αντίδραση ενός ιερέα ο οποίος προχώρησε σε ομοφοβικό παραλήρημα. Ο Ιερέας π Νικόδημος Μίχος, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, με ανάρτησή του στα social media στηλίτευσε το περιστατικό.

Συγκεκριμένα φέρεται να έγραψε:

ΞΕΠΕΣΜΟΣ και ΠΑΡΑΚΜΗ

Εχθές αγαπητοί μου πήγαμε να κάνουμε εμετόν παρακολουθώντας τα πρότυπα που μας σερβίρουν.

Το είδαμε και αυτό αδελφοί μου, δύο άνδρες προβάλλονται από την τηλεόραση να βγαίνουν ραντεβού. Αυτά τα πρότυπα δίνουν στα παιδιά μας τα οποία έπειτα με ερωτηματικά έρχονται σε μας ζητώντας εξηγήσεις.

Τι να εξηγήσω εγώ τώρα; Τι μπορώ να πω;

Ένα μόνο πράγμα – ΝΤΡΟΠΗ

«Ποιμήν κυρίως ἐστιν, ὁ τά ἀπολωλότα λογικά πρόβατα δι’ ἀκακίας, δι’ οἰκείας σπουδῆς καί εὐχῆς ἀναζητῆσαι καί ἀνορθῶσαι δυνάμενος.

Κυβερνήτης ἐστιν, ὁ ἰσχύν νοεράν ἐκ Θεοῦ καί οἰκείων μό-χθων εἰληφώς, οὐ μόνον ἐκ τρικυμίας, ἀλλά καί ἐξ αὐτῆς τῆς ἀβύσσου τήν ναῦν ἀνασπάσαι δυνάμενος. Ἰατρός ἐστιν, ὁ τό σῶμα καί τήν ψυχήν κεκτημένος ἄνοσον, μηδεμιᾶς ἐμπλάστρου δεόμενος ἐπ’ αὐτοῖς».

«Δεν τους τίμησε το συγκεκριμένο επεισόδιο. Αντιθέτως τους εξευτέλισε»

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, εκδότης του ekklisiaonline, το πρωί της Τετάρτης (20/06) μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha και αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον συγκεκριμένο ιερέα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε: «Μίλησα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είναι ένας νέος ιερέας. Είναι πατέρας δύο παιδιών που δεν το είδε live αυτό, το είδε με την αναπαραγωγή που έγινε μετά. Έκανε ένα σχόλιο. Παρόλο που έχει ακραίες εκφορές αυτό το σχόλιο και προφανώς δεν υιοθετούμε αυτά, πρέπει να πούμε αυτό που είπε ο άνθρωπος. Μου είπε: “Κ. Καραγιάννη, αυτό το οποίο ουσιαστικά στράφηκε εναντίον η συγκεκριμένη σκηνή ήταν κατά της ίδιας της κοινότητας των gay. Δεν τους τίμησε το συγκεκριμένο επεισόδιο. Αντιθέτως τους εξευτέλισε. Όταν βγαίνει ένας άνθρωπος και λέει ότι δεν θέλει τον άλλον να είναι feminine θέλω ο άλλος να είναι μάτσο… Όταν χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις, δεν είναι διαχωρισμός στην κοινωνία; Δεν θέτει το ρατσισμό σε μια κοινωνική ομάδα;”»

Ένταση στον «αέρα» του «Super Κατερίνα»

Στον σχολιασμό του συγκεκριμένου θέματος προκλήθηκε ένταση στον «αέρα» του Super Κατερίνα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος πήρε το λόγο και σε μεγάλη ένταση ανέφερε: «Αυτό αφορά εμένα που με λένε Γιάννη Πουλόπουλο κι όχι την εκπομπή. Μου προκάλεσε εμετό το να ακούω παρουσιαστή να λέει ότι το Pride είναι παρέλαση κλόουν. Τον ίδιο παρουσιαστή να λέει ότι δεν θέλουν τα παιδιά τους γκέι και να αναρωτιέται αν ο Φώτης Σεργουλόπουλος έγινε πατέρας με σπερματέγκχυση αντί να του πεις μπράβο που έγινε πατέρας. Μετά από όλα αυτά να λέει ότι έχω φίλους ομοφυλόφιλους. Να ρωτήσει τους φίλους του τους ομοφυλόφιλους αν αυτά είναι ομοφοβικά ή όχι».

Λίγο παρακάτω ο Στέφανος Κωνσταντινίδης απάντησε στα σχόλια του Ανδρέα Καραγιάννη λέγοντας: «Ας κρατήσουμε κάτι Γιάννη, ότι έχει προχωρήσει η κοινωνία, του αρέσει ή δεν του αρέσει του Ανδρέα Καραγιάννη είτε εσένα, από την στιγμή που αυτό το πράγμα παίζει εύκολα κι ελεύθερα στην τηλεόραση η κοινωνία έχει προχωρήσει. Τελεία. Εγώ διαφωνώ με τον Γιάννη που λέει ότι δεν μπορώ να προχωρήσω χέρι χέρι. Διαφωνώ που λες ότι δεν έχει προχωρήσει η κοινωνία. Έχει αλλάξει η κοινωνία ανεξάρτητα από αυτό που είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος, όμως Ανδρέα εσύ ξέρεις τι κάνεις; Βγάζεις 5 ομοφοβικούς τύπους που ζούνε κρυμμένοι στην σπηλιά τους και δίνεις πάτημα στον Γιάννη που έχει μια ενοχή μέσα του προφανώς να πιάσει το χέρι του συντρόφου του».

Ο Γιάννης Πουλόπουλος πήρε ξανά το λόγο και ανέφερε: «Εγώ; Παιδιά να σας πω η δήλωση ότι το Pride είναι παρέλαση κλόουν έγινε πριν από μία εβδομάδα από γνωστό παρουσιαστή. Έλα τώρα. Α αλήθεια; Λέω κάτι ομοφοβικό και το παίρνω πίσω; Εντάξει, άφεση αμαρτιών ρε παιδιά, ζούμε στην καλύτερη χώρα».

«Δεν κατάλαβα ο Λιάγκας είναι η κοινωνία μας ρε Γιάννη; Εσύ δεν πιάνεις το χέρι του συντρόφου σου λόγω αυτής της δήλωσης;» αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης και η παρουσιάστρια της εκπομπής «Super Κατερίνα», Κατερίνα Καινούργιου έβαλε τελεία στο συγκεκριμένο θέμα.