Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Τοπικά έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με το meteo.gr:

βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας, όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27-29, στην Ήπειρο από 15 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 28-30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα νότια πελάγη θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 βαθμούς.