Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (4/4) η βραδιά γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστές τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. της χώρας μας που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους.

Πρόκειται για τη 2η Εκδήλωση Τύπου που διοργανώθηκε από τους Μικρούς Θησαυρούς της Ευρώπης και διεξήχθη στο Athenaum Intercontinental Hotel στην αίθουσα Omicron I. ενώ ακολουθήσε δείπνο στην αίθουσα Cafe Zoe.

Στην αίθουσα Omicron I του Athenaum Intercontinental Hotel, φιλοξενήθηκαν τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» από συνεταιρισμούς του τόπου μας.

Οι δημοσιογράφοι, οι bloggers και οι υπόλοιποι καλεσμένοι εντυπωσιάστηκαν τόσο με τις ομιλίες, όσο και με το γεύμα που ήταν βασισμένο στα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. από την Ελλάδα.

Οι σπουδαίοι γευστικοί πρωταγωνιστές της βραδιάς

Πρωταγωνιστές της ξεχωριστής βραδιάς ήταν η φέτα Π.Ο.Π., η γραβιέρα Π.Ο.Π. Κρήτης και Νάξου, η ξινομυζήθρα Π.Ο.Π. Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Μυλοποτάμου και Σητείας Λασιθίου Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτας, η κορινθιακή σταφίδα Π.Ο.Π. Βόστιτσας, η πατάτα Π.Γ.Ε. Νάξου, το κρασί Ασύρτικο, η φάβα και το τοματάκι Π.Ο.Π. Σαντορίνης και το κρασί Αγιωργίτικου Π.Ο.Π. Νεμέας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επαινέθηκαν από τους παρευρισκόμενους η μοναδικότητα της γεύσης και η υψηλή ποιότητά που προσφέρει το κάθε ένα προϊόν ξεχωριστά. Επιπλέον εκτιμήθηκε, η προσπάθεια και η φροντίδα που καταβάλλεται για την παραγωγή αυτών των προϊόντων και η σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής, καθώς επίσης, αυξήθηκε η ευαισθητοποίηση τους για τους Μικρούς Θησαυρούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε για τους κανονισμούς που αφορούν τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και τον αντίκτυπο που έχουν στη βιομηχανία τροφίμων.

Συνολικά, ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση τύπου που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και την παραγωγή τους. Αναμένονται με μεγάλο ενθουσιασμό οι 3 επόμενες εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 2 θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη και η μία στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα προώθησης «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την σφραγίδα «Enjoy it’s from Europe», δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και να ενημερωθούμε και για τους συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως στόχο τη διάδοση του θεσμού των συνεταιρισμών και την ανάπτυξη της συνεταιριστικής συνείδησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, τα προϊόντα και τους παραγωγούς στην ιστοσελίδα mikroithisavroi.eu, στη σελίδα του στο Facebook αλλά και στη σελίδα του στο Instagram.