Ένας ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε με σημαντικά τραύματα στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού στη Μαγνησία, αφού δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα gegonota.news, ο 93χρονος επιχειρούσε να κλείσει το γκαράζ του σπιτιού προκειμένου να μην μπουν σε αυτό τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στην περιοχή και στην προσπάθειά του αυτή, δέχθηκε επίθεση.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στις εργατικές κατοικίες και το σοκ που υπέστη ο ηλικιωμένος, ο οποίος φέρει τραύματα στο πρόσωπο και τα χέρια του.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή που επικοινώνησε με την οικογένεια και συγγενείς του, ο ηλικιωμένος αιφνιδιάστηκε και έπεσε στο χώμα, με τα σκυλιά να τον δαγκώνουν, ενώ κατ’ επανάληψη έχουν ενημερώσει τον δήμο για τις μεγάλες αγέλες σκύλων στην περιοχή και δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. «Εχει τραυματιστεί σε πολλά σημεία και πρόκειται για έναν αδύναμο ανθρωπο», δήλωσε η κόρη του.

Ο Αλμυρός δεν διαθέτει καταφύγιο αδεσπότων και η εισαγγελία δέχεται συνεχώς καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί από το κέντρο της πόλης μέχρι τις πλέον απομακρυσμένες γειτονιές. Στο μεταξύ, ο Αλμυρός έχει γεμίσει φόλες, με πολλά αδέσποτα να πεθαίνουν εξαιτίας αυτού.

Τον περασμένο μήνα μια αγέλη αδέσποτων σκύλων είχε επιτεθεί σε μητέρα και στο τρίχρονο παιδί της. Μάλιστα, τα σκυλιά είχαν δαγκώσει τη γυναίκα στο γοφό.