Περιπετειώδης ήταν η διακομιδή ενός άρρωστου βρέφους από την Αλόννησο στο νοσοκομείο του Βόλου, όταν αργά το βράδυ της Δευτέρας (13/3) το σκάφος που το μετέφερε έμεινε μεσοπέλαγα και χρειάστηκαν σχεδόν έξι ώρες μετά!

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η περιπέτεια ξεκίνησε γύρω στις 23.00 μ.μ. όταν η μητέρα είχε πάει το παιδί της στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό. Τότε αυτή έκρινε απαραίτητη τη διακομιδή του στο νοσοκομείο του Βόλου και ειδοποιήθηκε πλωτό ασθενοφόρο.

Για κακή τους τύχη όμως το πλωτό ασθενοφόρο διαπιστώθηκε πως ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι δόθηκε εντολή σε ιδιωτικό σκάφος από την Σκόπελο να σπεύσει για την παραλαβή και μεταφορά του βρέφους και της μητέρας του στο νοσοκομείο του Βόλου. Λίγη ώρα αργότερα -και πριν το σκάφος φτάσει στο λιμάνι- ακινητοποιήθηκε μένοντας στη μέση της θάλασσας!

Αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθεί σκάφος του Λιμενικού Σώματος που -και ύστερα από τεράστια ταλαιπωρία- παρέλαβε το μωρό, τη μητέρα και τη γιατρό που έφτασαν τελικά στο νοσηλευτικό ίδρυμα στις 5.00 το πρωί όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Η ασφάλεια αφορά όλους μας και δεν ξέρουμε ποτέ πότε θα χρειαστούμε κι εμείς κάποια διακομιδή», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου κ. Φλωρούς και σημείωσε ότι έχουν γίνει προσπάθειες στο θέμα των διακομιδών και της ασφάλειας, όμως πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα ποιο ιδιωτικό σκάφος είναι αξιόπλοο και ποιο δεν είναι.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού επεσήμανε ότι το ασθενοφόρο του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 14:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, καθώς εξαιτίας της κατηγορίας του, αφού δεν είναι Κέντρο Υγείας, δικαιολογεί μία μόνο βάρδια. Τις επόμενες ημέρες και ώρες αναλαμβάνουν δράση ο κ. Φλωρούς, ο οποίος είναι και εθελοντής οδηγός ασθενοφόρου και εργάζεται στην Πυροσβεστική, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Βαφίνης.

Σε ότι αφορά στη στελέχωση του Ιατρείου, ο κ. Φλωρούς τόνισε ότι οι γιατροί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας διευθυντής, ένας οδοντίατρος, ένας αγροτικός γιατρός, δύο νοσοκόμες και μία παρασκευάστρια. Επιπλέον κάθε Πέμπτη και Παρασκευή επισκέπτεται την Αλόννησο η Διευθύντρια του ΚΥ Σκοπέλου, που είναι παιδίατρος.