Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (8 Μαρτίου) στη Λάρισα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με αίτημα την πλήρη διαλεύκανση και την απόδοση των πραγματικών ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Τα περισσότερα καταστήματα έβαλαν «λουκέτο». Εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα, γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης στέλνοντας μηνύματα «θλίψης και οργής» και τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος» και «θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών».

«Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση. «Ζωή με κουπόνια, θάνατος με εισιτήριο», έγραφε πανό των μαθητών, ενώ ένα άλλο ανέφερε: «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή… Γιατί;».

 «Κατεβαίνουμε στο δρόμο γιατί σ’ αυτό το τρένο ήταν μέσα συμφοιτητές μας, συμμαθητές μας, γονείς. Θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να είναι στη θέση τους… Δε θα αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξανασυμβεί…», ανέφερε εκπρόσωπος των μαθητών της Λάρισας.

Φωτογραφίες από την τοπική ιστοσελίδα larissanet