Βελτιωμένος θα είναι σήμερα Παρασκευή 10/2 ο καιρός, με τις χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα σταδιακά να υποχωρούν και το κρύο να παραμένει τσουχτερό σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ο κρύος χειμωνιάτικος καιρός θα παραμείνει μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Στα ανατολικά και νότια της χώρας θα επιμείνουν σήμερα οι πρόσκαιρες βροχές, το χιονόνερο και οι χιονοπτώσεις με χαμηλή ένταση σε περιοχές με υψόμετρο 400-500 μέτρων. Οι άνεμοι 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 8-12 βαθμούς, τη νύχτα ο παγετός επιμένει.

Στην Αττική στα πιο βόρεια θα έχει χιονόνερο, νότια καλύτερος ο καιρός με ήλιο και σύννεφα. Οι άνεμοι ισχυροί και ο υδράργυρος στους 8-9 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο στους 7 βαθμούς και παγετός το πρωί και τη νύχτα.

Το Σαββατοκύριακο θα κάνει αρκετά κρύο, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια της χώρας και μάλιστα την Κυριακή 12/2 θα έχουμε χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά. Έτσι θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα και από τα μέσα της θα έχουμε μεγαλύτερη άνοδο του υδραργύρου.