Έντονα προβλήματα έχει φέρει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στην Κρήτη. Δυσκολίες παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε ορεινές περιοχές του νησιού αλλά και στα Χανιά. Στην περιοχή των Σφακίων αποκλεισμένο είναι το χωριό Ασφένδου, ενώ προβλήματα που σταδιακά αποκαθίστανται, υπάρχουν στο οδικό δίκτυο από Ασκύφου προς Ίμπρο.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr στο Ασκύφου Χανίων οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Η συνεχής χιονόπτωση βοήθησε μάλιστα τη συσσώρευση του χιονιού με αποτέλεσμα να ξεπερνά το μισό μέτρο.

Για τη μέτρηση «επιστρατεύτηκε» μια… ομπρέλα! Και το αποτέλεσμα αλάνθαστο!

Κάτοικος έβαλε την ομπρέλα μέσα στο πυκνό χιόνι και στη συνέχεια αφού την έβγαλε έκανε τη μέτρηση διαπιστώνοντας ότι το χιόνι έχει φτάσει σε ύψος τα 60 εκατοστά.

Οι Αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μηχανήματα εργάζονται στο οδικό δίκτυο πρός Ομαλό, στον σεληνιώτικο γύρο καθώς και σε τμήματα του οδικού δικτύου από Σέμπρωνα προς Πέτρα Σελί. Οι Αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ όλα τα οχήματα που κινούνται κυρίως στο ορεινό δίκτυο πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σήμερα Τρίτη (7/2) δεν λειτουργούν τα εξής σχολεία: Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Κεραμειών καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο Έλους και ΕΠΑΛ στην Κίσαμο. Στον Δήμο Αποκορώνου δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Σφακίων και στο Δήμο Καντάνου -Σελίνου. Στον Δήμο Πλατανιά δεν λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία Σκινέ και Φουρνέ.

Στους 40 πόντους το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι φτάνει μέσα στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου τους 40 πόντους, ενώ στα πιο ορεινά σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και ένα μεγάλο εκχιονιστικό με αλάτι που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης είναι επί ποδός, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται και κατά διαστήματα είναι έντονη», σημείωσε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η θερμοκρασία από χθες είναι πολύ χαμηλή.

Για τη μετακίνηση των οχημάτων τόσο μέσα στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και στο δρόμο προς την περιοχή, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ συνιστάται προς τους πολίτες οι μετακινήσεις τους να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.