Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει εκτός απροόπτου την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και εν αναμονή της ανακοίνωσης της οικογένειας για τις λεπτομέρειες της τελετής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η εκκλησία στην οποία θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι η Μητρόπολη Αθηνών καθώς αυτή είναι και η επιθυμία της οικογένειας του τέως Βασιλιά.

Αποφάσεις για το πού και αν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα δεν έχουν ακόμα ληφθεί καθώς όπως τόνιζαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο να γίνει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Νωρίτερα σήμερα και μετά την διυπουργική σύσκεψη έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις γιοι του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε ότι ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης, η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.